• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

Inner Circle bo danes zazibal oder!

petek

04. 07. 2014

Legendarna skupina, ki je reggae postavila na svetovni glasbeni oder, vas danes vabi na otvoritveni evropski koncert, kjer se bo pelo, plesalo in potilo!

»Pošteno bomo zazibali ta čoln,« je včeraj svoj izziv ob ogledu plavajočega odra na Dravi samozavestno povzel legendarni vokalist in pianist Bernard "Touter" Harvey. Legendarna reggae skupina Inner Circle iz Jamajke, s katero so v enem ali drugem obdobju sodelovali skorajda vsi svetovno najbolj znani reggae ustvarjalci, bo namreč danes ob 21:30 uri okupirala prizorišče Glavnega odra!

Prekipevajoči od hudomušne energije v Evropo pravkar prihajajo s Pacifika, na Lentu pa bodo imeli svoj prvi koncert na tej turneji! »Ljudje so vir te energije in spominov, ki jih lahko dobimo le s stikom lokalnega prebivalstva,« je že včeraj nad utrujenostjo zamahnil bobnar  Lancelot Hall. »V Sloveniji nastopamo že drugič, tukaj pa čutimo super vibracije, saj vemo, da se znate pošteno zabavati! Mi smo tukaj, da zabavamo! Kaj boste pa storili vi?!« je v smehu izzival Hall. »Morate sodelovati, plesati, peti, vse!« pa ga je dopolnil še neustavljivi Harvey.

Skupina, ki je v globalnem merilu postavila temelje reggae zvrsti glasbe dodaja, da so kljub desetletjem igranja in nastopanja ostali zvestim svojim koreninam, s katerimi so stopili na svetovni oder. »Produkcija reggae glasbe na Jamajki in v svetu se je spremenila in skomercializirala. A mislim, da je celotna glasbena zvrst, ne samo naša skupina, ostala zvesta svojemu idejnemu sporočilu,« je razmišljal Hall o zapuščini skupine ter trenutnemu glasbenemu stanju. »Reggae strmi k napredku in zato vedno naznanja spremembe, kar se še posebej občuti v glasbi, ki je bila in je gonilo socialnega napredka,« je misel še pofilozofiral starešina »Touter« Harvey. »Prav zato se ne smete nikoli predati! Morate ustvarjati, a tudi poslušati,« je še dejal v nasvet vsem mladim ustvarjalcem.

Z grammyjem nagrajena »Bad boy of reaggae« zasedba vas danes ob 21:30 s svojimi ponarodelimi komadi kot so Bad boys, Games people play, Sweat, Rock with you in mnogimi drugimi vabijo na nepozaben koncert na Glavni oder! V ta namen so posneli tudi video, ki si ga lahko ogledate na tej povezavi!

Nazaj na Novice
FACEBOOK