• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

Magični venezuelski ska

četrtek

03. 07. 2014

Nocoj od 21. ure naprej bo Večerov oder poplesaval ob poskočni karibsko-latinski mešanici skaja, roka in punka skupine Big Mandrake

»Naša glasba je mešanica skaja z rokom, punkom, latinskoameriškimi in karibskimi ritmi,« je pred tonsko vajo pojasnil glavni vokalist Gilberto Lazo, saksofonist Francisco Issa pa hitro dodal: »Mi smo vzhodna vrata v Karibe, zato državo obkrožajo številni otočki. Njihovi zvoki so na nas močno vplivali, hkrati pa tudi jug Latinske Amerike od Argentine navzgor, kar je močno obogatilo našo glasbo.« A glavni temelj, predvsem poskočni ritem, ostaja ska, ki je do Venezuele opravil zanimivo pot in se usidral v srcih že več kot desetletje delujoče skupine. »Začel se je na Jamajki, se od tam preselil v Veliko Britanijo in se pomešal s punkom, rokom in drugimi vplivi ter se nato znova preselil nazaj k nam na Venezuelo,« je razložil Issa.

Njihovo ime »Big Mandrake« je povzeto po znanem severnoameriškem komiku in čarodeju. »Tako kot mi igramo magični ska za ljudi,« se je nasmehnil Lazo. Od leta 2005 so izpeljali devet zaporednih evropskih turnej, kjer so z glasbo in energijo poživljali na tisoče mladih v več kot štirinajstih evropskih državah. »Predvsem v Nemčiji smo že dobili kar nekaj zvestih navijačev, ta številka pa se po vsej Evropi z vsako turnejo lepo veča,« sta pojasnila naša sogovornika. Nocoj bo že njihov tretji nastop v Mariboru, drugi na Festivalu Lent, samo da so prej nastopali z drugim imenom, a enako ekipo. »Maribor nam je zelo všeč, pa tudi vsa Slovenija. Vzhodnoevropejci ste nasploh bolj odprti, prijazni in temperamentni kot severnjaki, zato se vedno radi vračamo. Podobni ste Venezuelcem, zato se bomo z mariborsko publiko gotovo odlično razumeli,« je zaključil Lazo.

Nazaj na Novice
FACEBOOK