• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

petek

04.07.2014

21:30

Glavni oder na Dravi

Koncert

S prijazno pomočjo:




Priporočamo

INNER CIRCLE (JAM)

Ian Monteith Lewis – bas kitara
Roger Melville Lewis Riddum - kitara
Lancelot Raynaldo Hall - bobni
Trevor Lyn Bonnick Lead - vokal
Bernard Washington Harvey - klaviature
Michael Tyrone Johnson - solo kitara 

Vsem, ki je znana več kot dvajsetletna zgodovina reggae glasbene skupine in njihova svetovna prepoznavnost, sporočamo, da je zasedba Inner Circle veliko več, kot je vidno očem. Z Grammyjem nagrajen petčlanski bend z Jamajke je eden izmed najbolj spoštovanih svetovnih reggae skupin, katere uspeh izvira iz obdobja sedemdesetih. Njihovi unikatni, k popu usmerjeni zvoki in energični nastopi v živo žanjejo uspehe po celem svetu.

Dokaz njihovega uspeha so nastopi na mnogi svetovno znanih glasbenih festivalih, nastopajo pa tudi ob pop zvezdah in glasbenih ikonah, kot so Elton John, Peter Gabriel, Van Morrison, Sinead O'Conner, The Black Crowes, Jimmy Page, Robert Plant, Carlos Santana in mnogi drugi.

Na več kot dve desetletji dolgi poti se je skupina soočila z zmagoslavjem ter tudi tragedijo. Po zaslugi skupne vere v moč glasbe, ki združuje in zdravi ter močnega občutka zvestobe je skupina ostala skupaj.
Veliko prelomnico so doživeli na koncertu Reggae Peace Concert (zgodovinski dogodek upodobljen v filmu Heartland Reggae) leta 1978, ko jih je pod okrilje vzela založba Island Record.

Po tem, ko jih je leta 1978 pod okrilje vzela založba Island Record, je skupina Inner Circle postala ena redkih skupin z Jamajke, ki je imela turnejo po ZDA. Po tragični smrti vokalista Jacoba Millerja leta 1980, se je bend po šestih letih vrnil v studio z novim članom Caltonom.

Skupina je dve leti zapored prejela nagrado Grammy za najboljši Reggae album - leta 1993 za "Bad Boys", leta 1994 pa so prepričali z albumom Reggae Dancer, ki vsebuje pesem "Summer Jammin" iz filma Policaj z Beverly Hillsa III.

Pesem "Bad Boys" z nagrajenega albuma je dosegla nov nivo slave, ko so jo uporabili v filmu "Bad Boys" z Willom Smithom in Martinom Lawrenceom.

Oglej si video
Obišči spletno stran

Za ogled dogodka potrebujete dodatno vstopnico.

FACEBOOK