• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

Tekoči hip hop vrhunec na Večerovem

sreda

02. 07. 2014

Nocoj se ob 21. uri s srbskim Bad Copy in domačim Tekocheem Krujem na Večerovem odru pripravlja nor rap koncert z odličnim vzdušjem

Tekochee Kru, od leve: Šuljo, Sniki, Luga, Mito in Emkej

Nocoj se obeta raperski vrhunec letošnjega Festivala Lent, težko pričakovan koncert srbske zasedbe Bad Copy in ponovno zbrane domače ekipe Tekochee Kru, ki ravno končuje svoj novi album Sabljasti tiger. Večerov oder bo po 21. uri gotovo poln kot letos še ni bil, poskakovanje po udarnih hip hop ritmih in petje dobro znanih rim pa bo tako rekoč zapoved.

Mariborska rap formacija Tekochee Kru, ki jo sestavljajo Emkej, Mito, Sniki, Luga, Stash (MC-ji) in Šuljo (produkcija, DJ) se že desetletje na vsakem odru pojavi s svežo gajbo delirijskih kitic in odličnih glasbenih produkcij, ki se bodo že avgusta zmešale na novem studijskem albumu “Sabljasti tiger”. Že danes, pa obljublja glasbeni producent skupine Andrija Šulić - Šuljo, bodo predstavili nekaj zaključenih novih komadov in jih kombinirali s »starimi tekočimi klasikami« z vsem rap sladokuscem dobro poznanega albuma “Adijo stari, kaki scenarij”. »Nov album, Sabljasti tiger, pride konec avgusta, na njem bo najmanj 15 komadov. Trenutno je v zaključni fazi, delno delam že tudi mastering. Rdeča nit albuma so tekoče štorije, ki smo jih poskušali čim bolj raznoliko zapakirati v posamezne štikle. Nam je Sabljasti kul, upamo da bo vam tudi,« je povedal Šuljo.


Bad Copy

V obdobju med obema albumoma so bili posamezni člani, vedno tudi v sodelovanju drug z drugim, še kako produktivni na solo projektih. »Med prejšnjim albumom in Sabljastim smo bili v bistvu skozi aktivni - z Emkejem in Mitotom sem naredili dve plati, Emkej je še eno naredil z JK Soulom, sam sem izdal svoj solo instrumentalni album, dosti enih komadov pa smo izdali še 'usput'. Zdaj se je pač vsa ta energija usmerila v skupni projekt. Mamo se 'fajn', pilimo, pišemo, pijemo, počivamo in nasploh malo bolj zrelo gledamo na zadeve, kar se bo verjetno poznalo tudi v tekstih in glasbi,« je v knjižni štajerščini razložil Šulić. Sicer pa se zelo veseli, da bodo lahko občinstvo ogreli za srbske kolege, ki so po njegovem eden od highlightov letošnjega Večerovega odra.

Koncert na Lentovem Večerovem odru bodo tako "do konca zdemolirali eni in edini Bad Copy, ki so najverjetneje najglomaznejši rap kolektiv na Balkanu, njihov nastop pa je vedno svojevrstna izkušnja vrhunskega rapa in vulgarnosti, zapakirane v velike hip-hop hite," obljubljajo nastopajoči. So beograjska hip-hop skupina, nastala leta 1996, njihov četrti studijski album Krigle pa je bil več kot odlično sprejet s strani kritikov in publike in jim je prinesel mnogo nastopov na največjih festivalih ter samostojen koncert v Hali Sportova v Novem Beogradu.

Nazaj na Novice
FACEBOOK