• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

Lentovci premagali nogometnike

sobota

28. 06. 2014

Na prijateljski tekmi med Nogometniki Fatsi in ekipo Festivala Lent smo dosegli zmago s 4:2

Pomožno igrišče Ljudskega vrta je včeraj gostilo zanimiv nogometni dvoboj, ki je popestril tudi dnevno festivalsko dogajanje. Nogometna ekipa Festivala Lent se je pomerila z ekipo Nogometniki Fatsi, za katere igrajo nekateri redni gostje in izvajalci na Lentu, kot so Rok Vilčnik, Gušti, Boštjan Narat, Aljoša Ternovšek in drugi priznani slovenski ustvarjalci. Dobro uigrani umetniki so se dobro borili, a mlada lentovska ekipa, ki je včeraj šele prvič zaigrala skupaj, je bila na koncu boljša s 4:2 (2:1).

Prvi so povedli gostje prek odličnega prodora in strela filmarja Vlada Škafarja, ki je izkoristil napako mariborskih branilcev, nato pa se je prebudila tudi domača ekipa. Pritisk se je tudi na krilih glasnega navijanja domačih navijačev obrestoval z dvema lepima akcijama in zadetkoma Marka Kegla, s čimer so Lentovci do polčasa zaostanek pretvorili v vodstvo. Vloge so se s tem obrnile in v drugem polčasu so pritisk izvajali nogometniki, ki so po vnovični zmedi v lentovski obrambi z lepim strelom Slobodana Maksimovića izenačili na 2:2.

Ko so gostje vse sile usmerili v napad, da bi preobrnili rezultat, so tudi sami puščali vedno več prostora v obrambi. Prvi ga je izkoristil Luka Šalamun, ki se je sam znašel pred vratarjem in suvereno zadel za 3:2. Napet boj se je nadaljeval, šele nekaj minut pred koncem pa je prišla končna odločitev. Odličen prodor po levi strani je vratar gostov lahko ustavil samo s prekrškom, enajstmetrovko pa je vrhunsko in neubranljivo s strelom v desni zgornji kot vrat v zadetek pretvorila Martina Potrč. Ta je imela na nogi še eno priložnost za kronanje zmage, ko se je poigrala s celotno gostujočo obrambo, a ji je vratar z nogo ubranil zaključni strel.

Selektor ekipe Festivala Lent Jernej Lorbek, ki sicer vodi športne dejavnosti v Artkampu, je bil po tekmi seveda lahko zadovoljen: »Nasprotniki so dobro uigrana in čvrsta ekipa, zato je bila tekma kakovostna in zabavna. Mi smo se danes šele prvič zbrali, zato smo imeli nekaj težav s postavitvijo in taktiko, a mladost in energičnost je bila na koncu dovolj. Veseli smo zmage, a namen je bil predvsem srečanje in druženje s kolegi umetniki, za kar nam med festivalom žal velikokrat zmanjka časa.«

Nekateri so kar po tekmi zamenjali igrišče za oder, na primer Gušti, ki je že dobro uro kasneje razveseljeval občinstvo na odru Artkamp, dan prej pa je Jurčkovem gostoval tudi že Boštjan Narat. »Po nogometu in dveh pivih se je težko vstati s stola, zato ne bomo odšli z odra. Če želite bis, boste morali dovolj glasno zaploskati,« se je z občinstvom pozabaval Gušti, si prislužil gromki aplavz in tako dodal še par svojih uspešnic, ki so se odlično vklopile v sproščeno parkovsko idilo.

 

Nazaj na Novice
FACEBOOK