• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

Rokerski kotel

ponedeljek

30. 06. 2014

Večerov oder so sinoči navduševali legendarni Goblini, rokerska norišnica pa se nadaljuje nocoj ob 21. uri z Lordom Bishopom

“Kako lepo je igrati tukaj pred vami, lepi ljudje,” je na vrhuncu sinočnjega koncerta Goblinov na Večerovem odru zavzdihnil pevec Branko Golubović. Na koncu je podobno kot Jamaram igral že kar med njimi. Legendarni srbski pankrokerji iz devetdesetih, ki so se pred nekaj leti reaktivirali, so prikazali odlično glasbeno formo in na Večerovem odru pričarali izjemno vzdušje. Ob izbruhih energije, udarnih tekstih in odličnem rocku več kot dve uri skoraj nihče ni mogel stati pri miru, prva vrsta največjih navdušencev pa je norela do onemoglosti. Znani napevi, kot je “Kako bih volio da si tu” in provokativni štosi z občinstvom so samo še podžigali vroč pankerski kotel, ki se je končal z izletom Golubovića v publiko in norim skupnim zaključkom.


Goblini v akciji na Večerovem odru

Neumorni rokerski večeri se na Večerovem odru nadaljujejo tudi nocoj, že čez slabo uro ob 21.00 z ameriškim ekstravagantnim underground rock triom pod vodstvom kitarskega mojstra Lorda Bishopa, ki smo ga ujeli popoldne med tonsko vajo. Njegova čustveno nabita glasba je mešanica funka, rocka, punka in ščepca reggaeja, ki uroči prav vsakogar, sam pa jo opisuje kot ”Hendrixian Motör Funk” - kombinacijo slastnih kitarskih rifov Jimija Hendrixa s silno močjo skupine Motörhead in težkim bluesom Zeppelinov. Pravi, da komaj čaka, da bo nastopil pred lentovskim občinstvom in da mu je pravi oddih igrati v Evropi, kjer ima trenutno največ koncertov planiranih v Nemčiji. “V Združenih državah se vse tako hitro menjava. Zdaj si ‘in’, v naslednjem trenutku pa že ‘out’. Tukaj je lažje, saj se z občinstvom šele spoznavamo in so tudi manj podvrženi glasbenim modnim muham. Do zdaj je bil odziv odličen, ljudje nas ‘štekajo’, prihajajo na koncerte in uživajo. Upamo, da bo tukaj na Lentu in tudi naprej tako,” je povedal.


Lord Bishop

V tem pogledu na Večerovem nikakor ne gre zamuditi še poskočnega venezualskega skaja v izvedbi skupine Big Mandrake, ki bo na Večerovem nastopila v četrtek in petkovega koncerta še enega legendarnega benda iz prostorov nekdanje skupne države Divljih jagod.

Nazaj na Novice
FACEBOOK