• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

Ples, zabava in rok'n'rol do zgodnjih jutranjih ur

sobota

05. 07. 2014

Lent tudi ponoči ne počiva, saj Mladinin oder v Jazz Klubu Satchmo in After na Minoritih skrbita za zabave željne obiskovalce z dobrimi DJ-ji in glasbenimi skupinami

Plesne noči na Minoritih

Ko se dogajanje na lentovski promenadi in največjih prizoriščih že zaključuje, se prebudita nočni festivalski prizorišči. After na Minoritih in Mladinin oder v Jazz Klubu Satchmo. Kakovostni domači in tuji elektronski in bendovski ustvarjalci skrbijo za dobro vzdušje, glasbena doživetja, noro zabavo in prijetno druženje dolgo v noč. Oba odra bosta nocoj odprta do jutranjih ur.


Ruff Roga

Sinoči sta zdržljivost lentarjev na Mladininem odru preizkušala priljubljena mariborska DJ-ja, poznana po odlični tehniki in izjemnem glasbenem izboru, Bloody Tadi in Ruff Roga iz kolektiva Total Fusion. Nekdaj nerazdružljiv dvojec je združil moči po dolgem času, saj Tadi svojo glasbeno pot uspešno nadaljuje v Dubaju. "Super se je vrniti v Maribor, na Lent, in znova vrteti za domačo publiko. Ko me je Žan (producent Mladininega odra) povabil k sodelovanju, je predlagal, da povprašam še Rogo in oba sva bila takoj za. Sam sem se vrnil bolj h groovi elektroniki, njega pa še vedno odlikuje bolj udarna plesna elektronika. Tako sva se odlična dopolnjealav in mislim, da nama je uspel zelo dober set," je povedal Tadi. Obiskovalci so se strinjali, saj tudi po več kot peturnem nastopu dvojice še niso imeli dovolj. Večer prej je Satchmo stresel spektakularni nastop slovenjegraškega Zircusa, ki je ravno praznoval svojo 10. obletnico in sinoči navdušil tudi domačo občinstvo na Rotenturnu. Močan elektronski rok in kreativne, dinamične vizualizacije Tomija Gangla, ki skrbi za vizualije tudi pri skupini Laibach, so navdušili poln klub.


Zircus

Nocoj Mladinin oder ponuja energično blues-rokersko noč s trojico poznanih mariborskih glasbenikov, pred kratkim združenih pod imenom Sašo Sandić trio, v katerem poleg Saša igrata še člana domače reggae skupine Siti Hlapci Matej Horvat Mato in Samo Pečar. Za njimi bodo nastopili še Prismojeni Profesorji Bluesa, ki obljubljajo vsaj dvourno koncertno doživetje, "če bo potrebno, pa še več"; prismojenih 16 dni pa bo, kot se spodobi, s posebnim afterlentovskim, rokersko obarvanim setom zaključil naš nepogrešljiv član, tonec Marko Jakopanec.


Mladinin oder v Jazz klubu Satchmo

Zadnji ples na Minoritih bodo nocoj prepustili pionirju slovite UK Jazz Dance scene - Paulu Murphyju. Paul naj bi bil prav tisti, ki je pričel z vrtenjem »uptempo« jazza v angleških klubih, kar mu poleg poznavalcev priznava tudi sam Gilles Peterson. Njegovi nepredvidljivi, a vedno magični in kozmični seti osvajajo poslušalce širom sveta in mu ne dovolijo zapustiti plesišča, dokler se ne konča zadnja pesem.


After na Minoritih

Nazaj na Novice
FACEBOOK