• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

sobota

05.07.2014

21:00

Sodni stolp

Koncert

S prijazno pomočjo:




BOOGIE WITH THE HOOK (USA, GER)

A tribute to John Lee Hooker

Zakiya Hooker - vokal
Chris James - vokal, bas
John Lee Sanders - vokal, klaviature

RAD GUMBO
Robert »Dackel« Hirmer - vokal, harmonika
Frank Folgmann - kitara
Erwin Schmidl - bas
Gerhard Spreng - bobni 

Zakiya Hooker, hči blues legende Johna Leeja Hookerja, in Ray Frick, agent iz Bavarske, sta pobudnika projekta Boogie with the Hook, ki združuje glasbenike, ki so sodelovali z Johnom leejem Hookerjem in želijo obuditi tisti edinstveni bluesovski občutek!

Vokalistka Zakiya Hooker je debitirala leta 1991 s svojim očetom, velikim Johnom Leejem Hookerjem. Ta kalifornijski nastop ji je odprl vrata in sledila so sodelovanja s prvaki bluesa in soula (Etta James, Charles Brown, John Hammond, Taj Mahal in drugi). Nastopila je v Parizu, Amsterdamu, Londonu, tudi v svetovno znanem Avditoriju Filmore, Blues festivalu v San Franciscu ter na slavnem Festivalu jazza in bluesa v Montereyu. S svojim čudovitim, mehkim in polnim glasom pooseblja izročilo svojega očeta, ikone glasbenega ustvarjanja. Vokalist Chris James, ustanovitelj skupine The Natural Four, velja za enega največjih še živečih soul pevcev z neverjetnim razponom glasu ter neprekosljivim odrskim nastopom. V svoji bogati karieri je nastopil z bendi, kot so Earth Wind and Fire, The Temptations in Kool and the Gang. Njegova diskografija zajema že več kot 200 naslovov, po smrti Johna Leeja Hookerja pa je prevzel vodenje njegovega Boom Boom Recording Studio.

John Lee Sanders je eden tistih, ki za klavirjem pričara tako pravi dih iz Teksasa, zven ulične parade iz New Orleansa ter soul iz obrežja Mississipija. In prav on je tisti, ki je poskrbel za vse aranžmaje Noči bluesa. Nastopil je z velikani, kot so John Lee Hooker, Stevie Wonder, Jimmy Page, Jefferson Starship, Chuck Berry, Dr. John, The Meters, Willie Nelson, Tower of Power, Jimmy Witherspoon ... Boogie with the Hook bo povezala zasedba Rad Gumbo iz Louisiane, ki je poznana po tem, da je vroča in dobro začinjena. Brbotajoča zmes Zydeco-bluesa in neworleanškega soula. 

Oglej si video
Obišči spletno stran , 2

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK