• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

petek

04.07.2014

Spremljevalne prireditve

SPREMLJEVALNE PRIREDITVE

KGB MARIBOR

4. 7. ob 22.30
KLIC DIVJINE
koncert

Urban Čujes - Čujko - kitara, vokal, Tomi Šarenac - kitara, vokal, Jaka Naranđa - klaviature, Taja Rukavina - alt sax, Uroš Bele - klarinet, tenor sax, Jan Hansel - bas kitara, Jernej Bobanec - Bobi - bobni, vokal

Zasedba Klic Divjine je sestavljena iz študentov Medicinske fakultete v Mariboru in diplomirancev taiste fakultete. Zasedba preigrava rock, blues in funk standarde. Število članov je skozi leta počasi naraščalo in od prvotne zasedbe štirih se je v sedmih letih delovanja skoraj podvojilo, tako da zasedba trenutno šteje sedem članov. Tekom let je bilo kar nekaj menjav članov in vsak je po svoje zasedbi dodal nekaj novega. Tako se je dvigovala tudi kvaliteta njihove glasbe, ki sedaj obsega že kar pester repertoar preračunljivo izbranih pesmi, namenjenih predvsem dobri zabavi na njihovih koncertih. 

Zasedba se avtorske glasbe ne loteva, saj je mnenja, da je veliko dobrih komadov že napisanih, le zaigrati jih je potrebno pravilno in v pravem vrstnem redu da dobiš prvovrsten koncert. Ravno pestrost in izvirnost zaigranega je to kar dela koncert Klica Divjine edinstveno doživetje, saj v repertoarju vsak najde nekaj zase, publika pa pravi, da tako ali tako vedno zažgejo.

UMETNOSTNA GALERIJA MARIBOR

Strossmayerjeva 6, Maribor

60! PANORAMA

Razstava zbirke UGM ob 60. obletnici, odprto: tor.–ned., 10.00–18.00

 

Na novi postavitvi zbirke UGM ob 60. obletnici njene ustanovitve je predstavljenih več kot 200 umetniških del 150 avtorjev. Med njimi izstopajo Ivan Kos, Maks Kavčič, Slavko Tihec, Rudolf Kotnik, fotografi Mariborskega kroga, Zmago Jeraj ter nove prostorske postavitve avtorjev mlajše in srednje generacije. Rdečo nit med razstavljenimi deli vzpostavljajo tematski sklopi: osebno, umaknjeni subjekt, kulturne krajine in politično. Za zbirko je značilna večplastna identiteta, ki se kaže v trku med modernostjo in tradicijo, naprednimi in zapoznelimi ustvarjalnimi tendencami. Barvita postavitev zbirke ponuja panoramski pogled čez desetletja umetniškega ustvarjanja v Mariboru in širši Sloveniji.

MALA GALERIJA – RJAVA RAZGLEDNICA

Dravska 7, Maribor

MARIBOR SKOZI ČAS: STARI MARIBOR

21. 6.–5. 7. 2014, odprto: vsak dan, 19.00–22.00, vstop prost.

Razstava starih, originalnih ter preslikanih razglednic in fotografij z nekdanjimi in današnjimi podobami mariborskih znamenitosti iz zasebne zbirke mariborskega zbiratelja Borisa Šinkoviča.

VETRINJSKI DVOR

Vetrinjska 30, Maribor

LENT PRED LENTOM
Razstava, 23. 6.–20. 7. 2014, odprto: vsak dan, 9.30–14.30, 19.30–23.00, vstop prost.Lent, najstarejši in najlepši predel Maribora na 50 starih, originalnih razglednicah (1895–1965) iz zasebne zbirke mariborskega zbiratelja Borisa Šinkoviča.

TEMATSKI DNEVI 
s hišnimi DJ-i na poletnem vrtu
Kulturni Klub Dvorec, vsak dan od 20. 6. do 5. 7. 2014, 11.00–18.00

JAM SESSION pod vodstvom mentorjev različnih glasbenih stilov ali Hišni band s poletnim izborom plesnih hitov
Kulturni Klub Dvorec, vsak dan od 20. 6. do 5. 7. 2014, 23.30–3.00

POŠTNA ULICA

4. 7., 22.00 HEAVY REEFFS + DJ UBU & JAMIRKO

JAMirko – bobni , Simon Pintar – kitara, Igor Vićentić - Fender Rhodes, Simone D'eusanio - klaviature in električna violina, Pasquale Cosco – bas, Maya – vokal

Novo nastali bend Heavy Reeffs, temelji na glasbeni zapuščini kultnega benda Heavy Les Wanted – zasedbo namreč sestavljajo vsi člani, razen basista ter gostujočih pevcev, tokrat Maye. Pričakujte šestdeset minut nizanja riffov/motivov prepoznavnih, izrazitih in pomembnih glasbenih tem komadov, ki so bili prelomni v Jamirkovem dolgoletnem DJ delovanju. Pred in po koncertu bosta didžeja UBU in JAMIRKO z drum'n'bass, breakbeat, dubstep, hip hop funk, reggae in jazz beati poskrbela za izjemen glasbeni večer. Lepo vabljeni!

 
FACEBOOK