• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

petek

04.07.2014

19:00

Oder Art kamp

Koncert

S prijazno pomočjo:




POMLADNE SANJE

Brina Vogelnik (vokal, zvocila), Janez Dovc (harmonika, fender rhodes, zvocni ucinki, spremljajoci vokal)

Pred nami je svež projekt, ki sta ga Brina in Janez skupaj ustvarila letos. Novo napisane Brinine pesmi so bile povod za glasbeno druženje. Tako je nastal koncert, kjer se najbolj intimno srečamo z glasbenikoma. Na trenutke je njuna zvočna igra skrajno minimalistična, spet drugič zvedavo vihrava. Ven vedno znova seže Brinin iskriv glas in lebdi nad odrom kot ptica. Njun prvi skupni avtorski album Pomladne sanje bo izšel marca 2014. Koncert sta nadgradila v zvočno in vizualno bogato doživetje.

Brina Vogelnik je pevka, glasbenica, lutkarica in oblikovalka VK. Kot pevka se je kalila v Brini, mednarodno uveljavljeni skupini na festivalih in lestvicah glasb sveta. Njen značilen glas je jasen in čist, na trenutke otožen in mil, drugič radosten in vihrav. Kot glasbenica in lutkarica sodeluje pri različnih projektih, koncertih in predstavah. Njeno lutko BibaMico redno srečujemo na TV, otroških lutkovnih predstavah, koncertu, glasbenih in lutkovnih delavnicah za otroke.

Harmonikar, multiinstrumentalist in skladatelj Janez Dovč je izjemen odrski in studijski glasbenik, ki ga poznamo kot solista in člana mnogih glasbenih zasedb, koncertira v Sloveniji in v tujini, njegovo harmoniko pa lahko slišimo na več kot 40tih nosilcih zvoka. V sklopu projekta Sounds of Slovenia in skupine Jararaja se ukvarja s slovensko ljudsko glasbo, vse več časa pa namenja ustvarjanju avtorske glasbe za koncertne odre, gledališče in film.

Oglej si video
Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK