• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

četrtek

03.07.2014

22:00

Vetrinjski dvor

Koncert

Priporočamo

VLADO KRESLIN

Vlado Kreslin (vokal, kitara)
Gost: Milan Kreslin (vokal)

Kreslinovega Vladeja danes poznamo predvsem po številnih ljudsko rockerskih podvigih. Z Beltinško bando se je posvetil ljudski glasbi in povzročil pravi preporod etno glasbe na Slovenskem. Vendar ga je rockerska duša vesčas vlekla tja nazaj, k začetku, ki se ga nekateri niti več ne spomnimo.

Glasbeno kariero je začel leta 1970 kot bobnar v svojem prvem bandu Apollo. Sledile so skupine Špirit group (Murska Sobota) (1973), Horizont (Ljubljana) (1975-1978). Leta 1980 je zmagal na slovenski popevki s skladbo Dan neskončnih sanj. Tri leta kasneje se je priključil skupini Martin Krpan, ki je po nastopu z Bobom Dylanom leta 1991 razpadla. Sčasoma se je vrnil k avtorski glasbi z zasedbo Mali bogovi. Je avtor vseh besedil, ki jih je uglasbil sam ali pa v sodelovanju s skladateljem in kitaristom Mirom Tomassinijem, s katerim sodeluje od Tiste črne kitare leta 1985.

Vlado Kreslin mnogokrat sodeluje s tujimi in mlajšimi domačimi glasbeniki. Že od leta 1992, običajno v začetku decembra, v Cankarjevem domu prireja tradicionalne koncerte z gosti. Enako tradicionalni pa so njegovi nastopi na mariborskem LENTu, kamor se z veseljem vsako leto vrača.

Oglej si video , 2
Obišči spletno stran

Za ogled dogodka potrebujete dodatno vstopnico.

FACEBOOK