• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

četrtek

03.07.2014

23:00

Mladinin oder

Koncert

S prijazno pomočjo:




MEDUZALEM ● ZIRCUS

MEDUZALEM

Rok (kitare, vokali), Matjaž (bas), Blaž (bobni)

Meduzalem je projekt, ki je nastal ob razpadu skupine Suisound in katere trije člani so se odločili za novo smer. V osnovi gre za vizijo glasbenikov, ki se z veseljem prepuščajo ustvarjanju brez predsodkov ali pričakovanj. Njihova predanost se kaže v raziskovanju tako glasbene interakcije kot samega zvoka (prepletenost forme in vsebine). Obstanek Meduzalem je pogojen z voljo in naklonjenostjo posameznikov za obstoj takega glasbenega izražanja in ima zato različna poglavja/obdobja. Meduzalem ima svojo zgodovino skrito v glasbi in v različnih permutacijah članov zasedbe. Njihova biografija se bere v glasbenem razvoju skozi čas in v njegovih sledeh, ki ob vsaki novi formaciji neobremenjeno nosijo vplive mnogih glasbenih žanrov. V novi postavitvi pripravlja skupina nov material, ki bo v bližnji prihodnosti tudi posnet. Gre za avtorske skladbe, ki se zavestno izogibajo definicijam, niso popolnoma zaključene kompozicije, saj stremijo k odprti obliki muziciranja/sporočanja.

ZIRCUS

Aleš Gangl (vokal, klaviature), Max Gregor (kitara, bas, klaviature), Uroš Bračič – bobni), Tomi Gangl (video), Rok Bricman (kitara), Aleš Krevh (klaviature), Marko Štruc (bobni, djembe)

Brez dvoma ena najbolj presenetljivih in kontroverznih zasedb zadnjega časa, ki je med glasbenimi navdušenci povzročila nemalo iskrenega začudenja. ZircuS pač na povsem svoj način pretakajo praktično vse mogoče žanre (od kitarskega nažiganja pa do trancerske psihedelije) ter odkrivajo še neraziskane postojanke med njimi. S svojim tribalno-animalističnim primitivizmom na eni strani in futurizmom na drugi strani se sočasno naslanjajo na dve točki na osi, imenovani zgodovina glasbe. Na njen skrajni začetek in v prihodnost zazrti konec. Priporočamo, da na njihovih vizualno razkošnih nastopih razum kar se da izklopite, kasneje pa se lahko v miru čudite njim in sebi.

Oglej si video , 2
Obišči spletno stran , 2

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

FACEBOOK