• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

torek

01.07.2014

17:00

Grajski trg

Ulično gledališče

S prijazno pomočjo:




Priporočamo

PARADA (ITA)

Nastopajo: Arianna Curcio , Francesco Micca , Lodovico Bordignon , Lucia Giordano, Marco Andorno , Orso Maria Piavento,  Paola Bordignon in  Sebastiano Amadio. Režija Aldo Pasquero , glasbeno vodstvo Giuseppe Morrone, rekviziti, maske, hodulje , zastave in kostumi Faber Teater

Parada je potujoče ulično gledališče z glasbo, ki prinaša na ulice dve vrsti likov – Nizke, glasbenike, in Visoke, hoduljarje. Posamezni prizori, plesi in koreografije jih družijo in ločujejo. Igrajo se med sabo, z gledalci in včasih dražijo tudi nič hudega sluteče mimoidoče. Visoki želijo spoznati Nizke, jim pokazati svoje znanje. Ker tudi Nizki preučujejo Visoke, jih to pripelje do medsebojne igre, plesa, izzivanja in celo dvobojev, v katerih včasih zmagajo Visoki, včasih pa tudi Nizkim uspe sklatiti kakega Visokega na tla. A vse to je le igra, praznik, ples in velikokrat končajo prizor tako, da skupaj s publiko zapojejo kakšno popularno pesem. Dve harmoniki, tolkala, violina, trobenta in deformirani glasove kazoo-ja ustvarijo sugestivno in prepričljivo zvočno vesolje.

V središču Parade so romance, priljubljeni marši, glasba iz vestern filmov in izvirna glasba. To dopolnjujejo izrazne maske in slikoviti kostumi, ki so jih izdelali člani skupine Faber teater sami.

Oglej si video
Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK