• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

ponedeljek

30.06.2014

23:00

Mladinin oder

DJ večer

S prijazno pomočjo:




KLEEMAR ● JUNEsHELEN ● BOWRAIN

KLEEMAR

Matej Končan alias kleemar iz Murske Sobote je samosvoj enfant terrible domače IDM elektronike (“Inteligent Dance Music”) in sofisticiranega sinthpopa. Konec lanskega leta je končno prinesel njegov prvi fonogram, split edicijo z zasedbo TRUS!, ki ga je zaznal tudi britanski časopis The Guardian in komad 'Bored of Canada', ki se nahaja na njem, umestil v rubriko 'Nine must-listen new tracks from around the world'. Kleemar je že davno opozoril nase z živimi nastopi s svojo all-star ekipo Därectalchex. Ustvaril je številne remikse skladb domačih zasedb (Psycho-path, Manul, Sphericube, Dežurni krivci, New Wave Syria …) in bil zadnja leta tudi član hrvaško-slovenske skupine Lollobrigida. V svoje avtorsko glasbeno ustvarjanje kleemar na edinstven način subtilno vključuje prekmursko melanholijo, kar izoblikuje njemu povsem lastno “kleemarsko” zvočno krajino, sentimentalno in sanjavo. To dosega z bogato zbirko klaviatur in drugih elektronskih napravic, ki mu omogočajo neomejeno glasbeno eksperimentiranje in iskanje inovativnih akustično-elektronskih harmonij.

JUNEsHELEN

Nina Šardi, slovenska ustvarjalka poznana pod umetniškim imenom JUNEsHELEN iz Murske Sobote je leta preživela v Grazu, kjer je končala študij umetnostne zgodovine in začela svojo glasbeno pot. Kot otrok se je preizkusila v igranju violine in kitare ter že zelo zgodaj odkrila, da obožuje petje. Z glasbo se je resneje začela ukvarjati leta 2011 ko je dobila zmogljivejši računalnik in svoj prvi mikrofon ter začela raziskovati globine eksperimentalne elektronike ter pisati lastna besedila.

Kot glasbenica je večna raziskovalka, vedoželjna ter senzibilna in ne spada v škatlo gladkih robov, nežnih barv in površne notranjosti. Zanimajo jo razsežnosti, pomen ter moč glasbe izven normativnih okvirjev, nastopanja, kar ji odpira širok vpogled v sam zvok, v vibracije in njihov pomen, ter ji omogoča, da kot umetnica nikoli ne obstoji na mestu. Njena glasba ni žalostna temveč poučna in vizionarska, dolg njej sami ter njeni publiki. Inspiracijo črpa iz na videz enostavnih interakcij z ljudmi, skoraj neopaznih zvokov mesta, šepeta ljubimca, šuma vetra v krošnjah, pogleda v modro nebo podnevi ali zvezde ponoči. Sama pravi: “Ko postane dovolj tiho v meni, prisluhnem. Iz te tišine, ki jo imenujem vir, se rojeva vse ostalo, zvok, sedanjost, čustvo.”

BOWRAIN

Bowrain je odrsko ime slovenskega glasbenika Tineta Grgureviča, jazz pianista, ki je nastopil v številnih klubih in festivalih po Evropi in ZDA, ter skladatelja, ki ja ustvaril tri avtorske albume: Balcan Flavour (Philadelphia, 2009), Images of reality (Amsterdam, 2011) in Far Out (Amsterdam, 2014). Elektronsko glasbo dela že od januarja 2012 in letos je izdal svoj prvi album z naslovom Far Out (Sugarfactory, Amsterdam). Junija 2012 je nastopil na “Lunatic festival 2012”, kjer si je oder delil z velikimi imeni elektronske glasbe, kot sta Mount Kimbie in Pete Philly.

Oglej si video , 2 , 3
Obišči spletno stran , 2 , 3

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

FACEBOOK