• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

sobota

28.06.2014

Spremljevalne prireditve

SPREMLJEVALNE PRIREDITVE

KGB MARIBOR

28. 6. ob 22.30
JEANNETTE
koncert

Barbara Rehar, vokal, Alan Haidar, kitara, Boštjan Letnar, klavirska harmonika, Sandi Kampuš, bobni, Aleš Boroš, bas

Jeannette je novonastali bend, ki ga sestavljajo glasbeniki iz Rogaške Slatine in Rogatca. Idejni vodja benda je Aleš Boroš – Barni, kantavtor in frontman Barni banda. Na kup je zbral glasbene navdušence nad francoskim šansonom, swingom, bluesom, R&B-jem in podobnimi glasbenimi žanri. Cilj novonastalega glasbenega sodelovanja je obuditi staro plesno glasbo s priredbami skrbno izbranih komadov iz različnih obdobij dvajsetega stoletja. Repertoar tako obsega vse od vrhuncev francoske šansonjerke Edith Piaf do navihanega rock'n'rolla iz petdesetih let. Bend se ne omejuje z določenim žanrom, želijo le ustvariti zapeljivo plesno atmosfero, ob kateri se lahko poslušalci sprostijo in ujamejo v večne melodije, ki zlahka zlezejo pod kožo. Priredbe svetovno znanih izbranih komadov so narejene v ''stilu Jeannette'', za katerega je značilen zvok klavirske harmonike, ki jo svojstveno spremljajo in dopolnjujejo vsi člani benda. V bodoče imajo namen ustvarjati tudi avtorske komade, zaenkrat pa želijo le uživati v sodelovanju in obujati čar glasbe iz ''zlatih dvajsetih''.  

UMETNOSTNA GALERIJA MARIBOR

Strossmayerjeva 6, Maribor

60! PANORAMA

Razstava zbirke UGM ob 60. obletnici, odprto: tor.–ned., 10.00–18.00

 

Na novi postavitvi zbirke UGM ob 60. obletnici njene ustanovitve je predstavljenih več kot 200 umetniških del 150 avtorjev. Med njimi izstopajo Ivan Kos, Maks Kavčič, Slavko Tihec, Rudolf Kotnik, fotografi Mariborskega kroga, Zmago Jeraj ter nove prostorske postavitve avtorjev mlajše in srednje generacije. Rdečo nit med razstavljenimi deli vzpostavljajo tematski sklopi: osebno, umaknjeni subjekt, kulturne krajine in politično. Za zbirko je značilna večplastna identiteta, ki se kaže v trku med modernostjo in tradicijo, naprednimi in zapoznelimi ustvarjalnimi tendencami. Barvita postavitev zbirke ponuja panoramski pogled čez desetletja umetniškega ustvarjanja v Mariboru in širši Sloveniji.

MALA GALERIJA – RJAVA RAZGLEDNICA

Dravska 7, Maribor

MARIBOR SKOZI ČAS: STARI MARIBOR

21. 6.–5. 7. 2014, odprto: vsak dan, 19.00–22.00, vstop prost.

Razstava starih, originalnih ter preslikanih razglednic in fotografij z nekdanjimi in današnjimi podobami mariborskih znamenitosti iz zasebne zbirke mariborskega zbiratelja Borisa Šinkoviča.

VETRINJSKI DVOR

Vetrinjska 30, Maribor

LENT PRED LENTOM
Razstava, 23. 6.–20. 7. 2014, odprto: vsak dan, 9.30–14.30, 19.30–23.00, vstop prost.Lent, najstarejši in najlepši predel Maribora na 50 starih, originalnih razglednicah (1895–1965) iz zasebne zbirke mariborskega zbiratelja Borisa Šinkoviča.

TEMATSKI DNEVI 
s hišnimi DJ-i na poletnem vrtu
Kulturni Klub Dvorec, vsak dan od 20. 6. do 5. 7. 2014, 11.00–18.00

JAM SESSION pod vodstvom mentorjev različnih glasbenih stilov ali Hišni band s poletnim izborom plesnih hitov
Kulturni Klub Dvorec, vsak dan od 20. 6. do 5. 7. 2014, 23.30–3.00

DIJAŠKI DOM LIZIKE JANČAR

Titova 24a, Maribor

LIKOVNA KOLONIJA LIJALENT

24. 6. – 28. 6. 2014

Letošnji udeleženci 16. mednarodne likovne kolonije prihajajo iz Madžarske, Nizozemske, Italije, Turčije, Bosne in Hercegovine, Poljske, Avstrije in Slovenije. Likovna dela bodo razstavljena v prostorih Dijaškega doma Lizike Jančar.

FOLKART 2014

POVORKE IN NASTOPI

28. 6., 10.30–12.00: po Starem mostu, po Gosposki in Jurčičevi ulici do Grajskega trga
28. 6., 12.00–13.00: Partizanska cesta–Europark

POŠTNA ULICA

28. 6., 22.00 KEYSER, SHURIKEN & WIELAND present  “POŠTNA TROPICAL” 

Keyser in Shuriken prihajata iz Budimpešte. Svojo prepoznavnost sta si prislužila z danes že kultuno radijsko oddajo na Tilos.FM - CrateSoul Radio Show. Oba sta fanatična zbiralca gramofonskih plošč, ki obvladata nu jazz, afrobeat, bossa, dance jazz, brazil in broken beat. Povsem enako velja za izvrstnega producenta in didžeja Tom Wielanda, sicer člana tandemov Panoptikum in 7 Samurai, ter kultnih, danes žal ugaslih Les Gammas. Trojec posebej za Poštno ter gostiteljici svetovnega nogometnega prvenstva v čast pripravlja pravo tropsko noč, saj se bodo osredotočili na najopojnejše brazilske melodije, ki jih bodo začinili s pekočimi latin, afrobeat in bossa vižami. https://www.youtube.com/watch?v=jgGSAww5z4I 
https://www.youtube.com/watch?v=x3VOZC-jP_Y 

ROTOVŠKA KLET

28.6. ob 23.00  I LOVE 80s - ALL STARS

Mariborske tradicionalne I LOVE 80's čage samo v času Festivala Lent na novi lokaciji v Rotovški kleti in v ekskluzivni zasedbi - ALL STARS.  Svoj najboljši izbor hitov iz 80ih – od rocka, popa, electra, dancea in ostalih klubskih hitov – vam bodo v eni noči predstavili vsi, v tem projektu sodelujoči DJ-i: DJ-ka Ivy, DJ Milky Love, DJ Shocksta, DJ Skuter in DJ Trotl.  
Vstop prost, lizika gratis ... itak :)

 
FACEBOOK