• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

sobota

28.06.2014

23:00

Mladinin oder

DJ večer

S prijazno pomočjo:




RUSH HOUR LIVE ● PERIKLEA VISUALS

TIM URBANYA

(Rush Hour, Sweet Entertainment)

Tim Urbanya je idejni vodja, producent, moderator in dj najpopularnejše slovenske radijske oddaje z elektronsko glasbo Rush Hour, v kateri je gostil svetovno priznane DJ-e, kot so Avicii, Paul Van Dyke, Above & Beyond, Ferry Corsten, Fedde Le Grand, Martin Solveig, Umek in drugi. Večino svojega časa trenutno posveča lastni produkciji in remixiranju, v letu 2014 pa lahko pričakujemo kar nekaj solo izdaj.

Pozornost Urbanye so v otroških letih bolj pritegnili rock, punk in temu podobne zvrsti. Vendar ga je radovednost kmalu pripeljala do njegovega prvega “party-ja”, kjer ni mogel skriti navdušenja. V tednih, ki so sledili, so se police začele naglo polniti z elektronsko glasbo, zbiranje gramofonskih plošc pa je postala njegova velika strast. Leta 2000 je hobi postal njegov poklic, kmalu pa je dobil priložnost, da svoje pridobljeno znanje pokaže na odru. Odziv publike mu je dal nov zagon in v njem vzbudil željo postati še boljši. Po številnih nastopih v vseh vodilnih klubih in festivalih po Sloveniji, mu je menedžer znanega hrvaškega kluba ponudil mesto DJ rezidenta.

Ko se je vrnil nazaj v Slovenijo je takoj začel z novim projektom in postal del tima, ki je bil zaslužen za tako imenovane Virginity prireditve. Kmalu zatem je Urbanya postal rezident v vsem dobro poznanem klubu Yucatan, pričel pa je tudi s turnejo “Bring out the beast tour”. Je prav tako so-ustanovitelj organizacije Sweet Entertainment, pri kateri sodeluje z enim izmed začetnikov elektronske glasbe v Sloveniji, Shocker D- jem. Z dogodki kot so Oldies Goldies in Summer Music Festival želita predstaviti elektronsko glasbo, ne samo ljubiteljem te zvrsti, temveč tudi širši publiki.

LOUDBEATZ

(Pacha Recordings, IbizaTested)

Visok, živahen DJ in Producent z imenom Rok Kmetec prihaja iz zakladnice tisočletij - Ptuja na vzhodu Slovenije. V najstniških letih »zagrižen košarkaš« in zaprisežen športnik. A šport je nato zamenjal z glasbo, s katero se je pričel »profesionalno« ukvarjati leta 2009. Glasbeno pot je pričel v klubu Askari na Ptuju in to kar z DJ-jema svetovnega formata, Duom Plastik Funk in Blue & Deep. Predstavil se je na School's Out open air party v Termah Ptuj  in kasneje na SHP (Summer House Parade). Leta 2011 je prišel v finale tekmovanja Mladi Upi Elektronske Glasbe, ki je potekalo v sklopu Radijske Postaje Radio Bit v Klubu Plus Minus. V letu 2012 je imel DJ rezidenco v mariborskem CLC-ju na Poštno ulici  ter v X-time Klubu. Loudbeatz vrsti tudi nastope v Ljubljanskem klubu Cirkus, trenutno pa dobiva podporo od znanin imen elektronske glasbe kot so Fedde Le Grand, David Jones, Victor Niglio, Dean Cohen.

ALEX RANERRO

Alex Ranerro, s pravim imenom Saša Vujasinović, je bil rojen pred 22-imi leti v Zagrebu. Skupaj s starši se je kmalu po rojstvu preselil v Laško. Glasba je bila vedno njegova velika ljubezen in predvsem način življenja. Svoje glasbeno potovanje je začel že pri osmih letih, ko se je učil igranja na saksofon. Ker je vedno skušal ustvarjati nove melodije in unikatni zvok, je začel glasbo producirati že v srednji šoli, resneje pa se s tem ukvarja zadnji dve leti.

Ko je ustvaril svoje prve pesmi, jih je želel predstaviti tudi javnosti. In tako je dj-janje postalo njegova velika ljubezen. Trdo delo in izkušnje so obrodile prve sadove in njegova pesem Bang her je postala hit. Pod okrilje ga je vzela glasbena založba 1605 Music Therapy. Z Bang her se je uvrstil na lestvico 100 Beatport, kjer je zasedel 80. mesto in se tam zadržal kar precej časa. Njegova nova izdelka Caliente in NightLife sta bila izdana pod založbo Kushtee records. NightLife je zasedel 12. mesto na lestvici 100 Trackitdown Deep/Tech House.

PERIKLEA VISUALS

Petra Hrovatin / Periklea Visuals se ukvarja z vizualijami za glasbene dogodke, plesno-gledališke predstave, snema in montira kratke dokumentarne filme, delavnice, glasbene videje, festivalske dogodke. Poleg videa grafično oblikuje različne revije, brošure, letake, plakate - tiskovine za kulturne dogodke in druge dogodke. Ob tem piše tudi poezijo in leta 2010 je izdala pesniško zbirko z naslovom Mednožje misli (Zbrika Škuc Vizibilija).

Oglej si video
Obišči spletno stran , 2

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

FACEBOOK