• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

sobota

28.06.2014

21:00

Sodni stolp

Koncert

MAJA ZALOŽNIK & PAPAS

Maja Založnik - vokal
Marko Zaletelj - kitara
Denis Horvat - klaviature
Marko Furek - bas
Bruno Domiter - bobni

Maja Založnik nikakor ni novost ali muha enodnevnica na slovenski glasbeni sceni, saj spada v kategorijo tistih slovenskih izvajalk, ki te še zdaleč ne pustijo hladnega. Kot glasbenica je način petja, izražanja in izvajanja pilila na različnih odrih ter v mnogih bendih ter različnih zvrsteh, dodatne izkušnje pa je pridobila tudi na televizijskih projektih kot so bile Karaoke, Popstars in kasneje Misija Evrovizija. Te izkušnje so Maji Založnik dale še večji zagon, da vztraja predvsem pa da ostaja v svetu glasbe. Te odločitve in koraki so se izkazali za zelo uspešne, saj je s samosvojim nastopom, pristopom do glasbe in atraktivnim retro videzom na odru pritegnila marsikateri pogled – predvsem pa pozornost različnih slovenskih izvajalcev.

Maja Založnik je s svojo spremljevalno skupino Papas začela sodelovati lansko leto,  ko so nastopali kot hišni band v eni izmed oddaj na TV Slovenija (Ugani kdo pride na večerjo). Trenutno snemajo ploščo, ki naj bi izšla konec jeseni, skupaj z Majo so izdali singel Vzemi vse ti dam, ki je izšel v aprilu. Za pesem so posneli tudi videospot, za katerega je poskrbela francoska pariska pariška produkcijska hiša Méphistophélès, z režiserjem Gregom Alexanderjem na čelu, producentom Sébastienom Viennom in make-up artistom Françoisom Lalyjem.

Ljubezen do glasbe 50-ih in 60-ih let prejšnjega stoletja je Majo Založnik in fante iz skupine Papas pritegnilo k temu, da obudijo hite iz omenjenega glasbenega obdobja. Skladbe glasbenikov kot so Etta James, Aretha Franklin, James Brown, The Supremes in drugih iz tega obdobja, so vsekakor prestiž našega časa in tega se zasedba še kako dobro zaveda. Za vse ljubitelje “Retro” ameriške glasbe so pripravili številne znane R&B, Soul, Motown, Blues in Rockabilly hite, ki na koncertu garantirano ne pustijo prav nobenega poslušalca ravnodušnega. Trenutno

Oglej si video
Obišči spletno stran

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK