• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

četrtek

26.06.2014

21:00

Sodni stolp

Koncert

S prijazno pomočjo:




MARKO GROBLER BAND

Marko Grobler: akustična kitara, vokal
dr. Andrej Veble: bas, vokal
dr. Peter Simonič: harmonika, ustna harmonika, vokal
Mario Modrinjak: cajon, bobni

Mariborski kantavtor, ki že dobrih 15 let z glasbo kritično slika vsakdanje radosti in neumnosti življenja. Glasba, ki jo trenutno izvaja, je nadaljevanje njegovega sodelovanja z različnimi ustvarjalci.

Po začetkih s skupino Ezlek, s katero je izdal CD Hitim zgubljen skoz' mesto, je vrsto let sodeloval s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom (monografija o Prekmurju in zgoščenka z naslovom Občutek za veter), sodeloval pri dokumentarnem filmu režiserke Maje Weis (prispeval je glasbo za dokumentarni film Občutek za veter), dokumentarnem filmu režiserja Bojana Laboviča Mariborska Dvorišča, igranem filmu Rudija Urana «Nebeška vas«.  Aprila 2011 je izdal prvo samostojno zgoščenko z naslovom »Iz dneva v dan«pri založbi Celinka. Sledilo je nekaj koncertov v duetu z Janezom Dovčem in različnimi zasedbami.

Tokrat predstavlja pesmi z novega albuma, ki nastaja v sodelovanju z izkušenimi mariborskimi glasbeniki. Glasba, ki jo igra novi Groblerjev band združuje elemente kantavtorstva, šansona, rocka, bluesa, ki jih preigrava v slogu sodobne folk glasbe. Pesmi govorijo o mestnih ulicah, napuhu, vsevednežih, oglasih, stricih iz ozadja, krizi srednjih let … Obenem pa nas spominjajo na veselje, ki nam jo dajejo ljubezen, narava in prijateljstvo.

Oglej si video

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK