• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

sreda

25.06.2014

23:00

Mladinin oder

Koncert

S prijazno pomočjo:




SKEEBEEP ● ČUDNOREĐE (CRO)

SKEEBEEP

Matevž Šmajs (kitara, vokal), Janko Hren (bas, vokal), Miha Hlade (bobni), Igor Purg (kitara, trobenta, vokal)

Skeebeep je ne tako redek pojav, ki ga je moč opaziti na Štajerskem, natančneje v okolici Maribora. Značilen je predvsem za pomladne in poletne mesece, strokovnjaki pa ne izključujejo možnosti, da je možen celo v jesenskih in zimskih mesecih, saj so opazili upad učinkovitosti hiberniranja. Zadeva je tesno povezana z ustvarjanjem in izvajanjem glasbe. Zvrsti je več, ker je v slogi moč, izpostaviti pa velja ska, punk, reggae in rock. Gre za relativno mlad pojav, ki so ga prvič opazili in dokumentirali okrog septembra 2011. Konec leta 2012 so izdali prvenec (tri skladbe), njihova najljubša žival pa je žirafa.

Skeebeep sestoji iz štirih členov.  Miha je velik poznavalec konjev in za sebe pravi, da je pravi pustolovec. Če mu ostane kaj časa, poprime za bobnarske palice. Janko je 'goljfiva' kača, ki vedno zamuja na vaje, občasno pa rad basira. Igor si ne umiva las, zato ima na glavi gnezdo zelo redke ptice, avtohtone v slovenskem prostoru. Kitarske strune so njegova strast, rad ga tudi pihne v trobilo. Matevž je lep in zabaven ter rad igra fliper. Pogosto poje med zalivanjem vrta.

ČUDNOREĐE

Ognjen Bašić (vokal, ritem kitara), Vjekoslav Tkalac (ritem in solo kitara), vokal), Mihovil Jurdana (bas), Zlatko Ivanković (bobni)

Čudnoređe je avtorski projekt Ognjena Bašića. Je kronika tragikomike tega časa in prostora. Je fenomen na stičišču norosti in modrosti, resnosti in zafrkancije, umetnosti in kiča, apokalipse in utopije, cinizma in ogorčenosti ter mnogih drugih čustev. Bend se ukvarja s spajanjem različnih žanrov, še posebej pa jih odlikuje njihova teatralnost, zanos, metalska in punkerska strast ter trubadurska romantika.

Oglej si video , 2
Obišči spletno stran , 2

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

FACEBOOK