• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

sreda

25.06.2014

19:00

Oder Art kamp

Koncert

S prijazno pomočjo:




ORKESTER SLOVENSKE VOJSKE

Orkester Slovenske vojske je bil ustanovljen aprila 1996 in je danes sestavni del Enote za protokol.

Člani Orkestra Slovenske vojske so poklicni glasbeniki, večinoma diplomanti Akademije za glasbo v Ljubljani. Umetniška vodja in dirigentka orkestra je Andreja Šolar, znotraj orkestra pa delujejo tudi manjše zasedbe – ceremonialni orkester, ki ga vodi Gregor Vidmar, Big band pod vodstvom Rudolfa Strnada in komorne zasedbe pod okriljem Fredija Simoniča. Vse našteto oblikuje širok ustvarjalni opus ansambla.

Orkester Slovenske vojske nastopa na slovesnostih in prireditvah v okviru Slovenske vojske oziroma Ministrstva za obrambo (protokolarni dogodki, praznovanja, odprtja razstav in druge slovesnosti), humanitarnih koncertih, prireditvah lokalnih skupnosti ter spominskih dogodkih državnega pomena, poleg tega pa se redno pojavlja tudi na gostovanjih v tujini (Avstrija, Italija, Madžarska, Nemčija, Francija, Danska, Belgija, Hrvaška, Makedonija, Kosovo, Češka, Rusija, ZDA), kjer se predstavlja z deli domačih avtorjev najrazličnejših slogovnih smeri. Umetniško in poustvarjalno delovanje Orkestra Slovenske vojske je nadgradnja vseh dejavnosti, predvsem pa posledica vizije in načrtnega kadrovanja, kar daje orkestru še dodatno kakovost in možnost predstavljanja slovenske glasbene poustvarjalnosti.

Od nastanka leta 1996 in do konca leta 2009 je Orkester Slovenske vojske vodil dr. Ljubo Vošnjak, od leta 2010 do konca septembra 2011 mag. Jani Šalamon, Aljoša Deferri pa od začetka oktobra 2011 do julija 2013, ko je orkester postal del Enote za protokol, katere poveljnik je major Marko Hlastec.

Za svoje delo je bil Orkester Slovenske vojske leta 1997 odlikovan z bronasto, leta 2006 pa z zlato medaljo Slovenske vojske.

Oglej si video
Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK