• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

sreda

25.06.2014

21:00

Večerov oder

Koncert

S prijazno pomočjo:




Priporočamo

ELEMENTAL (CRO)

Mirela Priselac Remi (MC, glas), Luka Tralic Shot (MC, producent), Erol Zejnilovic (kitara), Ivan Vodopijec (bobni), Davor Zanoski (klaviature), Konrad Lovrencic (bas), Vida Manestar/Petra Vrđoljak (spremljevalni vokal)

Skupina Elemental prinaša na hrvaško hip-hop sceno novi zvok in povsem drugačen pristop k tej vrsti glasbe, v hip-hop svetu poznano kot »organic«. Rap glasbo približuje ostalim stilom in uvaja nove inštrumente, s čimer se odpirajo k netrendovsko orientirani publiki. Skupina deluje od leta 1998, ko so se zbrali trije, od leta 2003 pa ji je v zasedbi 7. Leta 2000 jim je izšel prvi album, leta 2002 pa pri Menartu drugega, s katerim so se skušali še bolj približati živemu igranju. Tretji album z naslovom »Male stvari« so izdali leta 2004, to je tudi prvi hrvaški hip-hop album, ki je v popolnosti zaigran, namesto običajnega sempliranja.

Elemental še vedno ostajajo v osnovnem jedru hip-hop glasbe, vendar se v njihovi glasbi jasno odslikujejo vplivi jazza, soula, funka in reagija. 

Oglej si video
Obišči spletno stran

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK