• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

torek

24.06.2014

19:30

Jurčkov oder

Koncert

S prijazno pomočjo:




BALLADERO

Dominik Bagola (klavir, vokal), Robert Jukic (bas), Miran Celec (bobni)

Koncerti Balladero so vedno posebna izkušnja. “Polnokrvni” bendovski aranžmaji dajejo dodatno širino in zagon klavirsko obarvani glasbi. Ta navkljub “pop” potencialu stadionskih refrenov in spevnih melodij ni zastavljena “na prvo žogo”, ampak jo krasi svojevrstna drugačnost, podprta z markantim vokalom ter osebno-izpovedno liriko. Balladero stavi na moč pristnega, iskrenega glasbenega izraza s skladbami, ki se jim nikamor ne mudi, ki zlagoma gradijo napetost, zapeljujejo uho, nežno prelivajo zvoke, čvrsto tkejo harmonije ter vseskozi doživeto in predano podajajo zgodbo edinstvenega albuma, na katerem je sodelovalo več kot 20 glasbenikov iz Slovenije, Italije in ZDA. 

Po številnih odrskih nastopih doma in v tujini Balladero nadaljuje s promocijo debitantskega albuma, ki so ga z uigrano ekipo domačih in tujih glasbenikov že lani ponesli vse do Berlina, s samostojnim koncertom na televiziji Alex TV in z nastopi v priznanih klubih Das Hotel ter Intersoup. Glasba iz albuma Club Deuce je v živo odzvanjala tudi v Londonu, pred kratkim pa so se z nastopom v Jazzkeller v Bad Rakersburgu odlično odrezali tudi v sosednji Avstriji. Mednarodno udejstvovanje je bilo poplačano tudi z dodatnim priznanjem kakovosti za Balladero - aktualni singl “I Guess” se je uvrstil v polfinale največjega mednarodnega tekmovanja piscev skladb International Songwriting Competition v Nashvilleu. 

Tudi letošnje leto se je za Balladero začelo uspešno, s koncertno turnejo I Guess tour po Sloveniji, kjer so nastopili z gosti iz Italije in Slovenije. Sledila je tudi nagrada MTV videoplay gold award za največkrat predvajane videospote na MTV v regiji. Skupaj z Vladom Kreslinom in Manouche so nastopili na tradicionalni prireditvi Bujta Repa v Ljubljani. Pred snemanjem drugega albuma zasedba nadaljuje s koncerti, pravkar so bili tudi koncertni gostje v oddaji Aritmični koncerti na RTV Slovenija. Zasedba ne bo počivala tudi v času letošnjega Lenta, kjer jih boste lahko tudi letos v trio zasedbi zasledili na legendarnem Jurčkovem odru.

Oglej si video
Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK