• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

ponedeljek

23.06.2014

21:00

Večerov oder

Koncert

S prijazno pomočjo:




Priporočamo

SKID ROW (USA) ● TIDE

SKID ROW (USA) 

Johnny Solinger (glavni vokal), Dave “The Snake” Sabo (kitare, spremljevalni vokal), Rachel Bolan (bas, spremljevalni vokal), Scotti Hill (kitare, spremljevalni vokal), Rob Hammersmith (bobni) 

Zgodba o Skid Row je zgodba o uporništvu, ki sega v leto 1986, ko so se fantje iz New Jerseyja odločili zavzeti svet – s punkom, metalom, skupaj, na odru!

Uspeh ni bil daleč: vrhovi lestvic, zlati in večkrat platinasti albumi Skid Row, Slave to the Grind in Subhuman race (prodali so jih več kot 20 milijonov!), številka 1 na Billboardovi lestvici – osvojili so prav vse. A po desetih letih je sledil razpad skupine, vendar njihovo trdno tovarištvo nikoli ni zamrlo.

Leta 2000 so se v velikem slogu in z novim pevcem vrnili in že na prvem koncertu delili oder z legendarnim bendom Kiss. ”Ko smo se ponovno združili, smo želeli Skid Row predstaviti na novo in se nismo zanašali na pretekle uspehe. Napisali smo pesmi in šli na turnejo. V to smo zatopili srce in dušo, kar smo pokazali tudi občinstvu,” je takrat povedal basist Rachel Bolan.

Po še dveh albumih, ThickSkin in Revolutions Per Minute, stotinah koncertov in novim pevcem Johnnyjem Solingerjem, so navduševali nove in tudi vse dosedanje oboževalce. Lani so izdali EP United World Rebellion – Part 1, na katerem je jasen tisti zaščitni znak skidrowovske energije. Ob izidu je bobnar Rob Hammersmith dejal: ”Ta zvok in energija je tista, ki še zmeraj odzvanja pri ljudeh in jih vrže na rit! Imeli smo zares veliko idej, iz katerih smo izhajali, zato smo res navdušeni nad novimi skladbami.”

Fantje še zmeraj ohranjajo edinstvenost in tisti ta pravi skidrowovski zvok, za kar je v veliki meri odgovoren njihov razpoznaven kitarski dvojec: Dave The Snake Sabo in Scotti Hill.

Zase pravijo, da so se postarali, a nikoli zares odrasli. Kljub novim stvaritvam so še zmeraj podivjana mladina in njihova glasbena iskrica še zmeraj zažiga.

TIDE

Kevin Koradin (kitara, vokal, avtor glasbe in vodja skupine), Matej Batelič (bas kitara), Damjan Paljk (bobni), Andrej Rot (kitara)

Tide so po 9 letih delovanja izkušeni glasbeniki in skupina, ki je spoznala vse prednosti in zanke biti rock skupina, saj so v tem času izdali tri med seboj dokaj različne albume. Nikdar se niso želeli ponavljati, vedno so iskali nove pristope in raziskovali so v širokem bazenu rock glasbe. S tretjo izdajo Regeneration so z Adieu in nekaj hiti z elektoniko in indie rock zvokom prestopili nekoč zanje nepredstavljive oznake. Tokrat se glasnejši in trši vračajo s četrtim in najbolj zrelim izdelkom dosedaj. Album so preprosto poimenovali no.4 (številka 4), ker je album četrti po vrsti. Vrnili so se k svojim koreninam in tistemu kar najbolje in najraje počnejo, kitarskemu rocku z obilico temperamenta ter melodije in čustev, ki jih album ponuja v pravi meri.

Tide še vedno predstavljajo svojo četrto, še aktualno rokersko izdajo »No.4«, ki so jo uredniki nacionalnega srbskega radia Beograd 202 uvrstili med najboljše albume leta v regiji (album je izšel oktobra 2012). Prvi single z albuma je bil angažiran in revolucionaren »Riot Act«. 

Oglej si video , 2
Obišči spletno stran , 2

Za ogled dogodka potrebujete dodatno vstopnico.

FACEBOOK