• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

sobota

21.06.2014

23:00

Mladinin oder

Ostalo

S prijazno pomočjo:




THEE JAY ● KONTRADIKSHN ● DAIZZAH BADD ● PERIKLEA VISUALS

THEE JAY

Theejay predstavlja inicialke imena Teraš Joran, ki je sicer v glasbenih vodah od svojega trinajstega leta, bas kitaro pa je komaj leta 2011 zamenjal za "bas in boben" (drum'n'bass) ter začel raziskovati DJ in produkcijske vode. Z nepredvidljivimi nastopi po štajerski regiji je bil po dveh letih truda povabljen tudi drugam (Festival Lent, Rock Otočec, Schengenfest), pred kratkim pa je njegovo spretnost za mešalko (sicer preko interneta) prvič slišala tudi globalna scena, za kar je odgovorna zmaga na "guest mix" razpisu ene izmed svežih nemških drum'n'bass založb "Modular Carnage". Meseca maja (2014) je tudi birminghamska digitalna založba D2SB (Dubstomp2Bass) podprla njegovo produkcijo in napovedala njegovo prvo izdajo. Thee Jay se ne omejuje glede podzvrsti širokega spektra bas glasbe, čeprav so mu inspiracija večinoma temačnejši drum'n'bass izvajalci, kot so Icicle, Enei, Mefjus, Emperor, Billain in Cern.

KONTRADIKSHN

Petar Stojanović (vokal, kitara, klaviature), Matej Plešej (kitara, klaviature), Aleš Rupar (bobni), Matic B. Strojanšek (bas)

Kontradikshn je formacija štirih članov, ki je bila ustanovljena z namenom ustvariti svoj značilen zvok, v katerem naviti in drveči sintisajzerji apokaliptično trčijo v kitarski zid, kjer nato v nastali praznini pride do spoznanja nesmiselnosti človekovega boja z živalskim v sebi. Skupina na svoj agresiven način neusmiljeno barva rock tkanino z moderno elektroniko in efektivnostjo udarnega ritma, ki najbolj izžareva na nastopih v živo.

Fantje so lani nase opozorili na 6. Jelen Demofestu v Banja Luki, kjer so s svojim nastopom prepričali žirijo, ki jim je med več kot štiristo prijavljenimi in 34 nastopajočimi prisodila drugo mesto. S tem so se kot prvi slovenski band uvrstili med najboljše tri nastopajoče. V istem letu so nastopili tudi kot finalisti ŠouRock-a na Štuku. V teh dneh je izšel njihov prvi EP z naslovom Anatomy. Na CD-ju se pot začne s kratkim uvodom, nato sledijo tri avtorske skladbe in dve predelavi gostujočih DJ-ev (Ian Green in Subsonic Tribe). Zgodba  Kontradikshn se tako začenja, v jeseni pa se obeta novo zanimivo poglavje z izidom prvega albuma.

DAIZZAH BADD

Andrej Tomažič - Daizzah Badd je 20 let star DJ iz Maribor,  ki je začel svojo kariero pri 18 letih v KURD-u v Pekarni.  Z glasbo se je spoznal pri 11 letih ko je začel igrat električno kitaro, kmalu pa je dobil svojo prvo porcijo elektronike v obliki hardstyla in hardcora. Pri 17 letih mu je kolega predstavil drum'n'bass in kmalu se ni moral naposlušati vratolomnih ritmov. Tako je tudi sam dobil željo, da bi postal DJ in si kmalu kupil svoj prvi kontroler. Svoje mixe je pokazal organizatorju High-Times dogodka v KURD-u in na naslednjem partyju zmešal glave vsem pod odrom. Od takrat je reden gost in soorganizator, glasbo pa je mešal tudi že v Ljubljani in na raznih zasebnih zabavah.

PERIKLEA VISUALS

Petra Hrovatin / Periklea Visuals se ukvarja z vizualijami za glasbene dogodke, plesno-gledališke predstave, snema in montira kratke dokumentarne filme, delavnice, glasbene videje, festivalske dogodke. Poleg videa grafično oblikuje različne revije, brošure, letake, plakate - tiskovine za kulturne dogodke in druge dogodke. Ob tem piše tudi poezijo in leta 2010 je izdala pesniško zbirko z naslovom Mednožje misli (Zbrika Škuc Vizibilija).

Oglej si video , 2 , 3 , 4
Obišči spletno stran , 2 , 3 , 4

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

FACEBOOK