• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

sobota

21.06.2014

Spremljevalne prireditve

SPREMLJEVALNE PRIREDITVE

KGB MARIBOR

21. 6. ob 22.30
ŽUTA OSA

Balkan Etno koncert
https://www.facebook.com/etno.zutaosa

Miran Jordan – Jordy (harmonika, vokal) Dušan Maček (kitara, vokal) Marko Kac (kontrabas in vokal)

Vsakdan je resen, zavit v tančice v neskončnost drvečih brezbarvnih senc, ki tavajo po sivih ulicah. In ko se v mestu dan prevesi v noč, ko so napete le še strune, se iz osrčja duše, s ščepcem navihanosti in razigranosti pojavi osvežujoča in nasmejana ŽUTA OSA. Svet v barvah se začne z okusom pesmi, ki prav na lahno, božajoče vzdrami bit, jo zaziblje v ritem smeha in jo po taktih starogradskih mojstrov pelje po brbončicah življenja, čutno, zasanjano, prodorno. In ljudje porečejo: »Za večerjo tekne ŽUTA OSA, polnovredni obrok v harmonijo začarane glasbe, smeha in dobre volje. Za povrh pa še kozarec rujnega«. No, pa na zdravje!

UMETNOSTNA GALERIJA MARIBOR

Strossmayerjeva 6, Maribor

60! PANORAMA

Razstava zbirke UGM ob 60. obletnici, odprto: tor.–ned., 10.00–18.00

Na novi postavitvi zbirke UGM ob 60. obletnici njene ustanovitve je predstavljenih več kot 200 umetniških del 150 avtorjev. Med njimi izstopajo Ivan Kos, Maks Kavčič, Slavko Tihec, Rudolf Kotnik, fotografi Mariborskega kroga, Zmago Jeraj ter nove prostorske postavitve avtorjev mlajše in srednje generacije. Rdečo nit med razstavljenimi deli vzpostavljajo tematski sklopi: osebno, umaknjeni subjekt, kulturne krajine in politično. Za zbirko je značilna večplastna identiteta, ki se kaže v trku med modernostjo in tradicijo, naprednimi in zapoznelimi ustvarjalnimi tendencami. Barvita postavitev zbirke ponuja panoramski pogled čez desetletja umetniškega ustvarjanja v Mariboru in širši Sloveniji.

MALA GALERIJA – RJAVA RAZGLEDNICA

Dravska 7, Maribor

MARIBOR SKOZI ČAS: STARI MARIBOR

21. 6.–5. 7. 2014, odprto: vsak dan, 19.00–22.00, vstop prost.

Razstava starih, originalnih ter preslikanih razglednic in fotografij z nekdanjimi in današnjimi podobami mariborskih znamenitosti iz zasebne zbirke mariborskega zbiratelja Borisa Šinkoviča.

VETRINJSKI DVOR

Vetrinjska 30, Maribor

LENT PRED LENTOM
Razstava, 23. 6.–20. 7. 2014, odprto: vsak dan, 9.30–14.30, 19.30–23.00, vstop prost.
Lent, najstarejši in najlepši predel Maribora na 50 starih, originalnih razglednicah (1895–1965) iz zasebne zbirke mariborskega zbiratelja Borisa Šinkoviča.

TEMATSKI DNEVI
s hišnimi DJ-i na poletnem vrtu
Kulturni Klub Dvorec, vsak dan od 20. 6. do 5. 7. 2014, 11.00–18.00

JAM SESSION pod vodstvom mentorjev različnih glasbenih stilov ali Hišni band s poletnim izborom plesnih hitov
Kulturni Klub Dvorec, vsak dan od 20. 6. do 5. 7. 2014, 23.30–3.00

POŠTNA ULICA

21. 6. 22.00 PHILLIE P & CHILE (Beograd, Srbija)

Vladimir Djelić aka DJ Chile se je rodil v Afriki, kjer sta ga vzgajala ritem in sonce. Po poklicu je sicer odvetnik, a njegovo srce je predano funku, jazzu ter seveda gramofonskim ploščam. Med drugim je radijski voditelj, član prvega jugoslovanskega funk banda Cannibal Fru Fru in nepogrešljiv del družine Cosmic Sounds.
http://dj_chile.podomatic.com/ 

Filip Petković ali Phillie P je didžej in producent, član kolektiva Mystic Stylez. Veliko časa je posvetil globokemu “digganju” v želji, da bi odkril prave korenine hip hopa in sodobe plesne glasbe. Kot didžej vodi svoje občinstvo skozi skrivnostne labirinte črnske glasbe, od prvinskega soula, jazza in hip hopa do podtalne elektronske glasbe in čikaškega “footworka”.
https://www.facebook.com/thatmysticfeed
https://www.facebook.com/phillie.p 

ROTOVŠKA KLET 

21.6. ob 23.00  MKC PARTY - ALL STARS

Mariborske tradicionalne MKC čage samo v času Festivala Lent na novi lokaciji v Rotovški kleti in v ekskluzivni zasedbi - ALL STARS.  Svoj najboljši alternativni izbor iz časa 1980 - 1995 vam bodo v eni noči predstavili vsi v tem projektu sodelujoči DJ-i : DJ Barbarossa, DJ Jenz & Tobiaz, DJ Dani, DJ Kluk, DJ Nikola in DJ Tinček. Dobrodošli virtualni bobnarji in kitaristi :)
Vstop prost!

 
FACEBOOK