• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

sobota

21.06.2014

11:00

Oder Art kamp

Koncert

S prijazno pomočjo:




HALO!?, ČMRLJONAVTI

Pevska šola CS

Matevž Goršič, besedilo Mihael Lajlar

HALO?! NEKDO JE PRAV GOTOVO TAM!

Izvaja: Otroški zbor Junior CS

Glasbeno vodstvo: Manja Gošnik Vovk

Mladost je čas brezčasnih čarovnij.
Vsak dan je mavričen in prav nič prazen.
Daj, prijatelj, steciva za zvezdo.
Nikdar ne pojdeva narazen.

Glasbenik Matevž Goršič in tekstopisec Mihael Lajlar sta s projektom HALO?! ustvarila glasbeni izdelek, posvečen mladosti v vsej njeni očarljivosti. Otrokom, rojenim v svet instantne potrošnje sporoča nekaj drugega, saj se dotika medčloveških odnosov, družine, prve ljubezni, odraščanja in vrednot, ki se vzkalijo iz tega. Odlična besedila in zanimiva Goršičeva glasba se pevcev in poslušalcev dotikajo na nekoliko drugačen, a zelo prijeten način ter med naše mladostnike vnašajo svež, izjemno poslušljiv glasbeni veter.

Otroški zbor Junior CS

Vodi: Manja Gošnik Vovk

Otroški zbor Junior CS tvori izobraževalno telo in vokalni ansambel hkrati ter nudi možnost vsakemu mlademu zboristu, da razvija svoje glasbene sposobnosti po njemu primernih korakih. Pevci skozi priprave skladb usvajajo glasbena znanja in jih dopolnjujejo z dodatnimi poglavji iz glasbene teorije. Zbor Junior CS nastopa na samostojnih koncertih po Sloveniji, sodeluje v skupnih projektih Carmine Slovenice, redno snema oddaje za Radio Slovenija ter se udeležuje tekmovanj in festivalov pri nas in v tujini. Pripravil je več samostojnih koncertov in glasbeno-scenskih projektov, med njimi muzikal Ana, Čmrljonavti in Kraljestvo glasbe. Redno sodeluje na humanitarnih prireditvah. Na 54. evropskem glasbenem festivalu v Neerpeltu v Belgiji je prejel nagrado "cum Laude", na 3. regijskem tekmovanje otroških in mladinskih zborov med drugimi nagradami osvojil tudi zlato priznanje z odliko in bil hkrati najvišje ocenjen zbor v tistem letu.

ČMRLJONAVTI

Glasbeno-scenski projekt

Avtorica: Debie Campbell, prepesnil Jože Humer

Izvaja: Otroški zbor PU
Glasbeno vodstvo: Marinka Šober
Odrska postavitev: Mojca Kasjak
Glasbene priredbe: Danilo Ženko

Predstava govori o majhnih vesoljcih – Čmrljonavtih, ki s svetlobno hitrostjo potujejo skozi vesolje, njihov cilj pa je majhna modra krogla v našem osončju – naš planet Zemlja. Pristali so na Zemlji in na tla so se spustili majhni okrogli moduli, v katerih so bila majhna vesoljska bitja. Kmalu jih je odkrila skupina porednih otrok in jih začela napadati. Počasi so se odprla vrata in prikazala so se uglajena vesoljska bitja. Predstavili so se kot Čmrljonavti iz vesolja. Okarali so ljudi, da grdo ravnajo z Zemljo in da so jim prišli pomagat, da bodo odslej lepše ravnali z njo. Ljudje namreč preveč uporabljajo razpršilce in čistila, streljajo in pobijajo nedolžne živali, krčijo gozdove, onesnažujejo okolje z izpušnimi plini iz avtomobilov. Ko so jih opozorili na vse slabe stvari, ki jih počnejo, je prišel čas, da se Čmrljonavti poslovijo. Zemljani so jim obljubili, da bodo odslej bolj skrbno ravnali s svojim planetom.

V predstavi se nam bodo predstavili Čmrljonavti – vesoljska bitja, poredni pankerski otroci, Gospa Fizzy (obsedena čistilka), lovci, razne živali, podiralci dreves (gozdarji) in gangsterji.

Otroški zbor Pu

Vodi: Marinka Šober

Otroški zbor Pu deluje vse od leta 1993. V zboru, ki se srečuje enkrat tedensko sodelujejo najmlajši pevci PŠCS. Delo je zastavljeno tako, da vključuje igro, gibanje, ritmične in govorne igre, igranje na enostavne instrumente, osvajanje osnov vokalne tehnike in uvajanje v javno nastopanje.  Otroci spoznavajo glasbila, vodeno poslušajo kakovostno glasbo, igrajo na tolkala in plešejo ob petju. Otroški zbor Pu nudi različne oblike izobraževanja vse od obiskov trgovine z glasbili do obiskov koncertov. Pu sodeluje v skupnih programih Carmine Slovenice, na festivalu Attacca, Artfestu, na humanitarnih prireditvah ter v scenskih projektih PŠCS. Pomeril se je tudi na državnem tekmovanju v Zagorju.

Oglej si video
Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK