• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

PRIHAJAJO SKID ROW!

sobota

31. 05. 2014

Res je: tokrat na Lentu gostimo ameriške hardrockerje, bend, ki je prodal več kot 20 milijonov albumov in poskrbel za hite, ki jih pozna zagotovo vsa mtv generacija: Youth gone wild, 18 and life, I remember you, Slave to the grind …

Zase pravijo, da so se postarali, a nikoli zares odrasli. Kljub novim stvaritvam so še zmeraj podivjana mladina in njihova glasbena iskrica še zmeraj zažiga.

Zgodba o Skid Row je zgodba o uporništvu, ki sega v leto 1986, ko so se fantje iz New Jerseyja odločili zavzeti svet – s punkom, metalom, skupaj, na odru!

Uspeh ni bil daleč: vrhovi lestvic, zlati in večkrat platinasti albumi Skid Row, Slave to the Grind in Subhuman race (prodali so jih več kot 20 milijonov!), številka 1 na Billboardovi lestvici – osvojili so prav vse. A po desetih letih je sledil razpad skupine, vendar njihovo trdno tovarištvo nikoli ni zamrlo.

Leta 2000 so se v velikem slogu in z novim pevcem vrnili in že na prvem koncertu delili oder z legendarnim bendom Kiss. »Ko smo se ponovno združili, smo želeli Skid Row predstaviti na novo in se nismo zanašali na pretekle uspehe. Napisali smo pesmi in šli na turnejo. V to smo zatopili srce in dušo, kar smo pokazali tudi občinstvu«, je takrat povedal basist Rachel Bolan.

Po še dveh albumih, ThickSkin  in Revolutions Per Minute, stotinah koncertov in novim pevcem Johnnyjem Solingerjem, so navduševali nove in tudi vse dosedanje oboževalce. Lani so izdali EP United World Rebellion – Part 1, na katerem je jasen tisti zaščitni znak skidrowovske energije. Ob izidu je bobnar Rob Hammersmith dejal:«Ta zvok in energija je tista, ki še zmeraj odzvanja pri ljudeh in jih vrže na rit! Imeli smo zares veliko idej, iz katerih smo izhajali, zato smo res navdušeni nad novimi skladbami.«

 

Fantje še zmeraj ohranjajo edinstvenost in tisti ta pravi skidrowovski zvok, za kar je v veliki meri odgovoren njihov razpoznaven kitarski dvojec: Dave The Snake Sabo in Scotti Hill.

ZASEDBA: 
Johnny Solinger (glavni vokal), Dave “The Snake” Sabo (kitare, spremljevalni vokal), Rachel Bolan (bas, spremljevalni vokal), Scotti Hill (kitare, spremljevalni vokal), Rob Hammersmith (bobni)

 

VSTOPNICE BODO NA VOLJO KONEC MESECA MAJA – SPREMLJAJTE NAS TUKAJ IN NA FACEBOOKU.

Nazaj na Novice
FACEBOOK