• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

Novo na Lentu 2014

petek

30. 05. 2014

Festival se nezadržno bliža, pisano dogajanje ob Dravi se bo pričelo že čez tri tedne!

Z včerajšnjim sprejetim sklepom vlade in potrjenim dogovorom med Mestno občino Maribor in organizatorjem festivala je 22. Festival Lent pridobil predznak javne kulturne dobrine širšega pomena ter s tem dobil težko pričakovano zagotovilo o dodatnem sofinanciranju v višini 154.000 EUR.

V tem trenutku je seveda treba zagotoviti še kar nekaj sponzorskih in donatorskih sredstev, ki jih še skušamo pridobiti od naših novih podpornikov in dolgoletnih partnerjev, s svojo prepričljivo, raznoliko in pisano ponudbo pa bomo intenzivno nagovorili še donatorje. 


BOLJŠI V 2014

Tudi tokrat ima vaš in naš festival kar nekaj novosti, za katere smo prepričani, da vas bodo razveselile. 

LENTA ENAKA, DNEVNA CENEJŠA!

Za obiskovalce je zagotovo najpomembnejše za letošnje leto dejstvo, da cen vstopnic nismo dvignili - festivalska vstopnica Lenta torej ostaja 20 € v predprodaji in 25 € v redni prodaji – ampak smo celo znižali Dnevno vstopnico na 10 € (lani je bila 15 €). Tudi vsa doplačila smo ohranili na enakem, minimalnem nivoju kot v preteklih letih, se pravi 5 € oziroma 10 € za dva najatraktivnejša dogodka letošnjega festivala.

NOVO / STARO PRIZORIŠČE

Jazz in komedija sta se letos preselila na kraj, kjer je jazz pred nekaj leti že kraljeval – na Oder Minoriti. Tam je letos zrasel nov avditorij na prostem in prav naše prireditve bodo otvorile novo pridobitev Maribora. Prizorišče sprejme tudi več obiskovalcev kot dosedanji Stari radio, s čimer si bo komedije in jazz koncerte lahko ogledalo še več ljubiteljev tovrstnih dogodkov.
Dostop do prizorišča bo z Vojašniškega trga med tržnico in Minoritsko cerkvijo.

Z LENTO NA VEČEROV ODER

Z letošnjim letom želimo tudi na Večerovem odru pričarati pravo koncertno prizorišče, kjer lahko obiskovalci bolje spremljajo koncerte vseh svojih najbolj priljubljenih nastopajočih, zato bo tudi za to že legendarno lentovsko prizorišče po novem treba imeti Lento ali Dnevno vstopnico.
Za samo dva večera pa si je treba zagotoviti vstopnice, in sicer za Skid Row (23.6.) in Piše se leto (24.6.) ali dvodnevno za oba dogodka.

PIŠE SE LETO NA LENTU

Letos bomo priča nekoliko drugačni različici zdaj že kultne štajerske rock čage Piše se leto. Tokrat se bo zgodila na predpraznični torek, 24. junija, seli pa se na prosto, na lokacijo Večerovega odra na Lentu. Da se bo 22. ponovitev Smiljanovega koncerta sploh zgodila, se gre zahvaliti ekipama Piše se Leto in Festival Lent, ki sta združili moči in omogočili, da bo tradicija Piše se leta lahko živela dalje. Obenem pa je na ta način programsko obogaten tudi letošnji Festival Lent.

Koncert, ki je v vseh teh letih postal obvezna destinacija študentov in dijakov ob koncu šolskega leta ter privabil več kot 120.000 obiskovalcev v dvajsetih letih, dokazuje, da gre za prireditev, ki ji v slovenskem merilu le s težavo najdemo ekvivalent.

Za Piše se leto je potrebna vstopnica, lahko pa si zagotovite tudi dvodnevno vstopnico, s katero si dan prej, 23. junija, ogledate zvezdnike letošnjega festivala Skid Row.

PLESIŠČE OB GLAVNEM ODRU

Na Glavnem odru na Dravi smo uresničili želje vseh nas, ki smo si na živahnejših koncertih tako zelo želeli migati ob glasbi, zaplesati, pa tribune tega niso dovoljevale; letos je tehnična ekipa skonstruirala tudi plesišče oziroma stojišče ob plavajočem odru pred vzhodno tribuno in tako zagotovila zabavo vsem tistim, ki jih ob glasbi rade srbijo pete.

AFTER LENT

Znova bo poskrbljeno tudi za vse nas, ki se nam nikoli ne mudi s festivala domov, saj se bodo v sklopu After Lenta vsako večer na novem Odru Minoriti predstavili izjemni DJ-ji. Za afterje bo potrebna Lenta ali Dnevna vstopnica, lahko pa si na samem prizorišču pridobite tudi vstopnico, ki pa obenem velja tudi za vstop na Mladinin oder v Jazz klubu Satchmo.

UGODNEJŠI FOLKART

Ljubitelji Folkarta si bodo po novem lahko ogledali dva dogodka na Glavnem odru, vsakega za samo 5 €, in sicer v sredo, 25. junija, in četrtek, 26. junija. Ta dva folklorna večera se bosta pričela že ob 21. uri, saj verjamemo, da se bo le tako lahko dogodkov udeležilo tudi večje število otrok in mladine ter starejših.

LUTKE IN GLEDALIŠČE ZA OTROKE V MESTU

V mesto vračamo del dnevnega dogajanja za otroke, saj se bo mestnemu parku sedaj kot prizorišče pridružilo še dvorišče Vetrinjskega dvora, kjer bodo letos vsak dan ob 18. uri lutkovne in gledališke ter druge predstave za otroke, obisk teh predstav pa seveda ostaja brezplačen.

Prav na prvi dan pa se bo prireditev za otroke zgodila na novem Odru Minoriti, in sicer s predstavo Romana, otroci in pošast Pozabaaaa.

Nazaj na Novice
FACEBOOK