• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

petek

04.07.2014

22:00

Vetrinjski dvor

Stand-up

S prijazno pomočjo:




Priporočamo

NOČ STAND UP KOMIKA (CRO, SRB, SLO)

Marina Orsag, Jelena Radanović, Vladko Štampar, Nejc Šmit, Husein Šakanović, Mladen Pahovič, Vinko Šimek

Izbrani komiki bodo predstavili 10 minut svojega najboljšega stand-up materiala. Na koncu večera bomo podelili nagrado žirije ter nagrado publike. Med štetjem glasov bo za smeh in zabavo publike poskrbel posebni gost legendarni Vinko Šimek ob glasbenem učinku Ritem Sekte (Beno Soršak, Matej Horvat Mato, Samo Pečar).

MARINA ORSAG (CRO)

Zagrebčanka Marina Orsag je v svoji karieri opravila preko 600 nastopov, s katerimi ni nasmejala samo publiko, ampak tudi samo sebe, nastope pa je imela širom Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Slovenije in celo v Londonu, kjer je s svojim cinizmom in ironijo navdušila publiko. Gradivo najde v svojem nemirnem duhu in želji po pustolovščinah, kar bo, kot tudi sama upa, trajalo za vedno.

JELENA RADANOVIĆ (SRB)

Je zmagovalka tekmovanja na prvem StandUpFestu v Srbiji in bo letos navdušila publiko z nastopom na odru StandUpFesta. Že kot srednješolka se je borila za mikrofon in želela imeti glavno besedo na šolskih prireditvah. Študirala je sociologijo, vendar noče biti socialni problem. Odkar je ugotovila, da ji stand up pristaja, se ukvarja z njim. S podporo prijateljev je začela nastopati na raznih prireditvah, rojstnih dnevih, porokah in pogrebih (seveda le, če je ima družina preminulega smisel za humor). Ko je ugotovila, da zelja ne more menjavati za obleke, se je podala v resnejše vode in se od takrat uspešno utaplja v njih.

VLADKO ŠTAMPAR (CRO)

Vlatko Štampar prihaja iz hrvaškega Međimurja in se je že s svojim talentom dokazal kot stand up komik. Začel je leta 2007 in svoje prve nastope opravil v Varaždinu in Čakovcu. Razen vodenja programa, se lahko pohvali kot večkratni zmagovalec open mic večerov in ima tako za seboj več kot 50 nastopov po Zagrebu, Čakovcu in Varaždinu ter Sloveniji, kot tudi 6 nastopov po festivalih stand up komedije. Je stalni komik zagrebškega Studia smijeha ob četrtkih, že drugo leto zapored. Od l. 2009 redno nastopa v MMC studiu. Mladi Medjimurec z velikim talentom, kot tudi postavo, kaže na to, da je stand up komedija nekaj, s čimer se namerava še dolgo ukvarjati. Od voditeljskih izkušenj velja omeniti vodenje open mic programa, delal pa je tudi za Freemantle medio kot warm up-er v programu Nove TV za show Supertalent. Živi na visoki nogi, v času praznikov pa se nerad oblači v ženska oblačila.

NEJC ŠMIT (SLO)

Je pripadnik mlajše generacije stand-upa in se lahko pohvali z naslovom gorenjskega prvaka v Powerballu. Začel je kot improvizator in še danes nastopa v Improligi. Na odru vas prepriča s svojo energijo in prikupnostjo, rad preizkuša meje razumljivega, včasih se ne razume niti sam in to ga nasmeje.

HUSEIN ŠAKANOVIĆ (SLO)

Iz rodne Bosne ga je pot s trebuhom za kruhom najprej vodila na Hrvaško, od tam pa v Slovenijo. S svojo simpatičnostjo in zmedeno osebnostjo se je hitro prikupil publiki. Husein Šakanović je komik, ki ga odlikuje posebna odrska prezenca. Njegovo pripovedovanje avtobiografskih zgodb je iskreno, celo naivno. Čuden ritem govora in pavze, ki jih Husein že po naravi umešča tam, kjer jih v govoru drugih ni, ustvarjajo dodatno napetost. Napetost, ki jo kmalu sprosti z domislico, ki je včasih splošna in 'ljudska', včasih presenetljivo pronicljiva, včasih pa nadrealna. Čeprav je njegov humor skoraj izključno avtobiografski, ne sloni zgolj na samoironiji. Husein v svoje zgodbe vpleta tako trivialnosti, kot ostro politično in socialno kritiko, kjer se trdno postavi na stran delavca, malega človeka. Vse zavito v naiven, nedolžen in simpatičen paket.

MLADEN PAHOVIČ (SLO)

Mladen Pahovič ima za seboj okrog 200 nastopov kot stand-up komik. Novembra 2003 je debitiral na prireditvi Ceu smeh v Kopru. V nekdanjem ljubljanskem Globalu je dvakrat organiziral večer Smeh nad mestom, od leta 2007 pa je član skupine Komikaze. Med pomembne Pahovič šteje še nastope na ljubljanskem in zagrebškem festivalu Panč.

 
Obišči spletno stran

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK