• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

petek

04.07.2014

19:30

Dvorana Union

Koncert

S prijazno pomočjo:
GODALNI KVARTET FURIANT (ITA, ROM, SLO)

Spored
Joseph Haydn: Godalni kvartet op. 76, št. 1 v G-duru
Antonin Dvorak: Godalni kvartet op. 96, št. 12 v F-duru ''Ameriški''

Godalni kvartet Furiant je bil ustanovljen leta 2011 v zasedbi Stefano Mesaglio (Italija), Vlad Popescu (Romunija), Gregor Hrabar (Slovenija), Nika Švarc (Slovenija). Do leta 2013 so člani kvarteta študirali na Koroškem deželnem konservatoriju za glasbo v Celovcu pod vodstvom prof. Elisabeth Fister. V januarju 2013 so bili sprejeti v program ”Chamber Studio” v Londonu, v februarju pa povabljeni na 22. Tečaj komorne glasbe na Visoki šoli za glasbo ”Hanns Eisler” v Berlinu, kjer od oktobra 2013 študirajo magistrski študij komorne glasbe v razredu prof. Eberharda Feltza.

V zadnjih dveh letih je kvartet koncertiral v Avstrji, Nemčiji, Italiji, Romuniji, Sloveniji in na Nizozemskem, kjer so nastopili na raznovrstnih glasbenih festivalih; na Festivalu Wörthersee Classics, Klassik im Burghof, v sklopu Kulturnega poletja v Šentpavlu (Avstrija), na Festivalu Stift (Nizozemska), Festivalu komorne glasbe v Čedadu (Italija), v Koncertnem ciklusu tržaškega konservatorija (Italija), v sklopu Poletne akademije za komorno glasbo v Frenswegnu, v koncertnem ciklusu Slow listening, v sklopu koncertov berlinskega Konzerthausa (Nemčija), na Mednarodnem glasbenem festivalu v Oraviţi (Romunija) in na matinejah v organizaciji avstrijskega radia ORF.

V maju 2012 je kvartet dosegel drugo nagrado na Mednarodnem tekmovanju komorne glasbe v Majanu (Italija). Od februarja 2014 so člani kvarteta štipendisti organizacije ''Yehudi Menuhin Live Music Now Berlin e.V.''.

Kvartet se dodatno izobražuje na mojstrskih tečajih pod vodstvom mnogih priznanih komornih glasbenikov: Eberhard Feltz, Rainer Schmidt, Michael Vogler, Gerhard Schulz, Luc-Marie Aguera, Richard Ireland, Jürgen Kussmaul, Robin Ireland, David Waterman, Ian Belton, Daniel Rowland, Stefan Metz.

Vstop je možen tudi z abonentsko kartico Orkestrski cikel ali Komorni cikel 2013/2014 Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor.

 
Obišči spletno stran

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK