• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

petek

04.07.2014

21:00

Večerov oder

Koncert

S prijazno pomočjo:




Priporočamo

DIVLJE JAGODE (BIH, CRO) ● HELLCATS

DIVLJE JAGODE

Damjan Deurić (klaviature), Nasko Budimlić (bobni, spremljevalni vokal), Išpan Andraš (bas, spremljevalni vokal), Livio Berak (kitara, vokal), Zele Lipovaća (solo kitara, spremljevalni vokal) 

Idejni vodja in ustanovitelj Divljih jagod je virtuoz na kitari Sead Lipovača – Zele. Skupina je bila ustanovljena konca leta 1977 v Zagrebu. Prvi album "Divlje jagode" so pripravili leta 1978, na njem pa lahko najdemo pesmi kot sta ˝Jedina moja˝ in ˝Krivo je more˝.

Album pa žal ni naletel na razumevanje tedanjega Jugotona. Zele se je – nezadovoljen z Jugotonovo promocijo albuma - preselil v Sarajevo in podpisal pogodbo s tedanjim Diskotonom. Tam je z novo postavo Jagod ustvaril drugi album ˝Stakleni hotel˝, ki je doživel velik komercialni uspeh. Na njem so tudi odlične uspešnice, kot sta ˝Autostop˝ in ˝Kako si topla mila˝. Pravi mejnik v karieri skupine pa je njihov tretji kultni album "Motori". Naslovna pesem s tega albuma je še dandanes kultna in je postala abeceda igranja kitare za mnoge kitarske naraščaje. Album "Motori", ki je bil posnet v nemškem ˝Music Park Studiju˝ pod taktirko izvrstnega producenta Tea Werdina, se danes uvršča med rock klasike.

V sodelovanju z istim producentom sta nastala še "Vatra" in "Čarobnjaci". Divlje jagode s pomočjo odlične produkcije in kvalitete ter z visokimi nakladami in dobro prodajano trilogijo "Divlje jagode" v tem obdobju dosežejo neverjeten komercialni uspeh. Leta 1986 so se uresničile tudi dolgoletne sanje Divljih jagod, in sicer so prejeli ponudbo slovite londonske diskografske hiše "Logo Records" in z njo podpisali ekskluzivno pogodbo. To je bila prva tovrstna pogodba v prostoru bivše Jugoslavije – nihče ni še dosegel takšnega uspeha!

HELLCATS

Saša Zagorc (bas kitara, spremljevalni vokal), Sonja Zagorc (bobni, spremljevalni vokal), Katja Mavec (kitara), Ajda Kovačič (vokal)

Vse se je začelo leta 2006, ko so po dveh letih sestavljanja prave ekipe in pisanja besedil ter aranžiranja skladb Hellcats končno nastopile pred ljubljansko publiko. S tem nastopom se je začela pisati zgodovina vse ženskega heavy metala pri nas.

Hellcats sta ustanovili sestri Saša in Sonja Zagorc, ki sta tudi avtorici besedil in glasbe. Zaradi majhnosti slovenskega glasbenega prostora sta kar nekaj časa iskali glasbenice z željo po igranju in ustvarjanju v obsegu tovrstnega glasbenega žanra. Takih v Sloveniji ni veliko, saj je taka pot naporna in predvsem zelo netipična za punce. Po nekaj menjavah, sta s kitaristko Katjo Mavec dobili eno najboljših kitaristk v Sloveniji. Pot do prave pevke pa je bila dolga. Zasedba se je nekajkrat spremenila, do trenutka, ko se je vse poklopilo in je bil čas za odhod v studio.

Oglej si video , 2
Obišči spletno stran , 2

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK