• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

petek

04.07.2014

23:00

Mladinin oder

DJ večer

BLOODY TADI ● RUFF ROGA ● PERIKLEA VISUALS

BLOODY TADI

Krvavi Tadi iz dobro poznane mariborske zasedbe Total Fusion se domov vrača na obisk iz vročega Dubaja, kjer kot rezident DJ razvaja tamkajšnje ljubitelje elektronike. Njegovo novo prebivališče na Arabskem polotoku je njegovo glasbo še dodatno začinilo, a ga ni pomehkužilo. Obljublja namreč še bolj udaren in dodelan nastop ter vrsto svežih avtorskih produkcij, ki segajo od break beata do lo-fi in nu jazz kompozicij, vrhunsko zamešanih v sveže house in techno fuzije. Ob tem izjemna tehnika mešanja in scratchanja ostajata Tadijev zaščitni znak.

Z njegovim prvenecem z naslovom Cheen cheen bitches je ameriška založba Cold Busted pred leti odprla svojo podzaložbo Busted Beats. Eksperimentalni, booty shaking komadi zajemajo lo-fi, glitchy zvoke, elektro sinte ter light jazzy semple, ki se ponavadi spojijo z udarnim groovy ritmom ter izrišejo nove hrabre svetove. Aktiven je tudi pri floridski založbi Freak 2 freak, kjer je po izdajah electro/fidget housa delal na produkciji malo počasnejših 4x4 ritmih. V Mariboru smo ga redno videvali predvsem v Pekarni, kjer je pripravljal mesečne dogodke Total Fusion skupaj s svojim najljubšim DJ-jem Ruff Rogo. Po več mesecih znova združujeta moči, kar obeta noro snidenje tako za njiju kot za občinstvo.

RUFF ROGA

Prihaja iz Maribora in je skupaj z Bloody Tadi-jem soustanovitelj ekipe Total Fusion. Udarni dvojec, ki daleč naokrog slovi po edinstvenem glasbenem izboru in odličnih tehniki mešanja glasbe, bo moči znova združil po večmesečnem zatišju. Roga je medtem že želel dokončno postaviti vinilke in platnšpilerje v kot, a ga je vrnitev soborca Tadija iz Dubaja motivirala, da se na Mladininem odru znova aktivira, zato bo to res posebna priložnost in doživetje.

Kot DJ ima za ogromno kilometrine, saj se z vrtenjem glasbe ukvarja že skoraj desetletje in pol.  V tem času je zelo dobro izpilil svoj stil mešanja različnih zvrsti, kot so breakbeat, electro, house in techno,  skozi katere zna vedno izvrstno potegniti rdečo nit. Sam svoj stil imenuje TECH-FUNK, ki je v bistvu anti-žanr in je izpeljanka, ki so si jo v začetku novega tisočletja izmislili ekletični DJ-ji, ki se niso hoteli predalčkati po določenih glasbenih zvrsteh.

PERIKLEA VISUALS

Petra Hrovatin / Periklea Visuals se ukvarja z vizualijami za glasbene dogodke, plesno-gledališke predstave, snema in montira kratke dokumentarne filme, delavnice, glasbene videje, festivalske dogodke. Poleg videa grafično oblikuje različne revije, brošure, letake, plakate - tiskovine za kulturne dogodke in druge dogodke. Ob tem piše tudi poezijo in leta 2010 je izdala pesniško zbirko z naslovom Mednožje misli (Zbrika Škuc Vizibilija).

 

Oglej si video , 2
Obišči spletno stran , 2 , 3

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

FACEBOOK