• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

torek

01.07.2014

19:30

Dvorana Union

Koncert

S prijazno pomočjo:




ŽAN TROBAS, harmonika; SANDRA ČEPIN, klavir

Spored

Johann Sebastian Bach: Preludij in fuga št. 3 v Cis-duru, BWV 848
Johann Sebastian Bach: Francoska suita št. 5 v G-duru, BWV 816
Franz Liszt: Les cloches de Genève: Nocturne / Ženevski zvonovi: Nokturno (iz cikla Années de pèlerinage I / Leta romanja I: Suisse / Švica, št. 9)
Frédéric Chopin: Balada št. 1, op. 23 v g-molu
Jukka Tiensuu: Fantango
Igor Stravinski: Tango
Astor Piazzolla: Aconcagua / Aconcagua –  Presto

ŽAN TROBAS

 

se je po opravljeni Glasbeni gimnaziji v Mariboru pri prof. Andreju Lorberju vpisal v koncertno ter pedagoško smer na Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost Gradec, v razred prof. Janne Rättyä (Finska). Je dobitnik nagrade dr. Roman Klasinc za izjemne umetniške dosežke ter večkratni nagrajenec mednarodnih in državnih tekmovanj. Prejel je dve zlati plaketi na državnem tekmovanju Temsig in prav tako dve zlati plaketi na mednarodnem tekmovanju v Beltincih. Decembra 2013 je prejel drugo nagrado na  »The 6th JAA International Accordion  Competition« v Tokiju. Izobraževal se je pri mnogih umetnikih: Mie Miki, Jamess Crabb, Joseph Macerollo, Inaki Alberdi in drugih. V času študija je nastopal v različnih komornih ter orkestralnih zasedbah, med drugim je v okviru festivala »Steirischer Herbst 2013« izvajal opero Asteroid 62. Je član harmonikarskega tria SLO A3.

SANDRA ČEPIN

je leta 2005 opravila sprejemne izpite na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer je prvi dve leti delovala pod mentorstvom prof. Marije Kocjančič, zadnji dve pa pri prof. Heleni Megušar. Pri slednji je šolanje leta 2009 tudi uspešno zaključila in ga sedaj nadaljuje na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v razredu prof. Eugena Jakaba. V času izobraževanja se je solistično kot tudi v komornih zasedbah udeležila regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj v Sloveniji, Hrvaški in Italiji, kjer je doseg odlične rezultate.  Sodelovala je tudi z Glasbeno mladino ljubljansko.
Dodiplomski študij iz klavirja je zaključila junija 2013, od oktobra 2013 pa nadaljuje magistrski študij pri istem profesorju.

Vstop je možen tudi z abonentsko kartico Orkestrski cikel ali Komorni cikel 2013/2014 Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor.

 

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK