• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

torek

01.07.2014

20:30

Glavni oder na Dravi

Koncert

S prijazno pomočjo:




BIG BAND ORKESTRA SLOVENSKE VOJSKE

Big Band Orkestra Slovenske vojske je poleg velikega koncertnega orkestra, protokolarnega orkestra in komornih skupin pomemben del dejavnosti Orkestra Slovenske vojske. ORKSV se je z zasedbo Big banda prvič predstavil že takoj po ustanovitvi jeseni 1996. Tega leta so oživeli Častniški ples, ki se je nato vrsto let odvijal v Festivalni dvorani.

Veliko skladb, ki jih Big band izvaja, so avtorsko ali aranžersko delo mojstra Jožeta Privška. Poleg tega bogatega opusa se ansambel posveča tudi skladbam sodobnih slovenskih aranžerjev kot so Lojze Krajnčan, Jaka Pucihar, Rok Golob, Aleš Avbelj. Repertoar zajema tudi starejše swing skladbe Glenna Millerja, Dukea Ellingtona, slovenske popevke Jožeta Privška, Mojmirja Sepeta, Jureta Robežnika, ter moderne priredbe pop, funk in soul skladb.

Ansambel je gostoval že na skoraj vseh odrih po Sloveniji tako za potrebe Slovenske vojske kot na javnih koncertih in prireditvah, na dobrodelnih dogodkih Rdečega križa Slovenije, dobrodelnih plesih Rotary ter Lions klubov in na koncertih za mladino. Koncertirali pa so tudi že v Bruslju, Neaplju, na Madžarskem, v Avstriji in na Kosovem.

Big band sestavljajo izvrstni instrumentalni solisti, ki sooblikujejo kvaliteten ansambel. Zasedbo odlikuje obvladovanje različnih stilov, kompakten zvok, entuziazem in predanost glasbi.

Oglej si video
Obišči spletno stran

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK