• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

ponedeljek

30.06.2014

19:30

Dvorana Union

Koncert

S prijazno pomočjo:




NEJC ZAHRASTNIK, trobenta ● KLAVIRSKI DUO SCARAMOUCHE; TEMSIG 2014

SPORED

Nejc Zahrastnik

Alexander Arutiunian: Koncert za trobento in orkester v As-duru (prir. za klavir)
Jean Hubeau: Sonata za kromatično trobento in klavir

Duo Scaramouche

Marjan Peternel: Trije psihotiki za dva klavirja
Edvard Grieg: Norveški plesi op. 35 za orkester (prir. za dva klavirja)
Aleksander Porfirjevič Borodin (prir. Ann Pope): Polovski plesi iz opere Knez Igor za dva klavirja

NEJC ZAHRASTNIK

Trobentar Nejc Zahrastnik je osnovno glasbeno šolo zaključil na Glasbeni šoli Radeče pri profesorju Boštjanu Župevcu. Šolanje je nadaljeval na umetniški gimnaziji I. gimnazije v Celju in Glasbene šole Celje, kjer je  maturiral v razredu profesorja Mirana Majcna. Sedaj je študent Akademije za glasbo v Ljubljani pri profesorju Stanku Arnoldu. Udeležil se je različnih tekmovanj pri nas in v tujini. Na tekmovanju TEMSIG, kjer je večkrat sodeloval solistično, je enkrat prejel srebrno plaketo, dvakrat bronasto, letos pa zlato plaketo in prvo nagrado. V komorni  igri  je dosegel srebrno in zlato plaketo. Štirikrat se je udeležil tudi mednarodnega tekmovanja Davorin Jenko v Beogradu, kjer je vsakokrat prejel 1. nagrado, od tega dvakrat vseh možnih 100 točk. Sodeluje v Godbi Slovenskih železnic, je član Mladinskega Simfoničnega orkestra ter Mladinskega pihalnega orkestra Glasbene šole Celje,  kjer je že večkrat sodeloval kot solist. Igra tudi v simfoničnem orkestru Akademije za glasbo Ljubljana. Svoje znanje je izpopolnjeval pri priznanih trobentarjih, kot so Stanko Arnold, Reinhold Friedrich, Richard Carson Steuart, Franc Kosem, David Špec, Hans Gansch, Laura Vukobratović, Marco Pierobon.

DUO SCARAMOUCHE

Pianistki Nadja Rus in Neža Koželj muzicirata kot klavirski duo Scaramouche četrto leto. Njun mentor je prof. Miha Haas.
Nadja in Neža sta študentki Akademije za glasbo v razredu prof. Hinka Haasa.
Leta 2011 sta na državnem tekmovanju Temsig prejeli zlato plaketo in 1. nagrado, kakor tudi posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja in posebno nagrado  Društva klavirskih pedagogov Slovenije.
Na letošnjem tekmovanju Temsig sta kot klavirski duo ponovno prejeli 1. nagrado.  Kot duo sta že imeli koncerte v Viteški dvorani Križank (Glasbena mladina Ljubljanska), v Slovenski filharmoniji (Glasbena mladina Ljubljanska), v Postojni in Kopru (cikel Pianissimo).
Spomladi sta nastopili na Večeru klavirskih duov v okviru Komornih večerov Akademije za glasbo.
Izpopolnjevali sta se pri prof. Konstantinu Boginu, prof. Tatjani Ognjanovič, prof. Chiari Bertoglio,  dr.Kevinu Robertu Orru, klavirskem Triu di Parma in prof. Tomažu Lorenzu.


Vstop je možen tudi z abonentsko kartico Orkestrski cikel ali Komorni cikel 2013/2014 Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor.

Oglej si video

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK