• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

ponedeljek

30.06.2014

21:30

Glavni oder na Dravi

Ostalo

S prijazno pomočjo:




KUD ŠTUDENT: 50 let - Mozaik preteklosti

Kulturno umetniško društvo Študent Maribor praznuje 50 let delovanja. S svečano Akademijo bodo 50 let neprekinjenega delovanja obeležili 30. junija na Glavnem odru na Dravi v sklopu festivala Lent.

Pod okriljem KUD-a Študent so od ustanovitve leta 1964 do danes delovale številne sekcije. Ob ustanovitvi so z delovanjem pričele folklorna skupina, moški pevski zbor in dramska sekcija Študentski oder, ki jo je kasneje obudila literarno dramska sekcija. Dramska sekcija je z vmesnimi prekinitvami, spremembami imen iz Študentskega odra v Študentski teater ter nato v Oder Labirint ter s priključitvijo mladinskega gledališča Rusli delovala do leta 1994. Podobno zgodbo je pisala plesna dejavnost, ki je bila ob športno plesni sekciji bogatejša še za sekcijo za moderni ritmični ples Point, skupino za sodobni ples Magra in plesno skupino Nero. V društvu so delovale še likovna sekcija, video sekcija, Veliki plesni orkester KUD Študent, PPK in pridruženi vokalno instrumentalni trio Slovenska gruda ter nekdanje AFS-ovke v pevskem sestavu SRAKE in nekdanji APZ-jevci v vokalni skupini Urban.

Danes v društvu delujeta Akademski pevski zbor Maribor in Akademska folklorna skupina Študent.

Na vseh področjih kulturnega ustvarjanja so se KUD-ovci uvrščali v sam vrh in za svoje delo prejeli mnogo priznanj in nagrad.

KUD-ovci so svoj jubilej poimenovali Mozaik preteklosti, ki ga bodo na koncertu sestavili nekdanji in aktivni člani društva.

Tako se bo na odru pelo, plesalo in igralo.

Enkrat KUD-ovec, vedno KUD-ovec!

 
Obišči spletno stran

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK