• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

sobota

28.06.2014

21:00

Večerov oder

Koncert

S prijazno pomočjo:




TINKARA KOVAČ & BAND ● MUFF

TINKARA KOVAČ & BAND

Tinkara Kovač (vokal, flavta), Marko Stropnik (solo kitara), Mare Verbič (električna in akustična spremljevalna kitara), Denis Scher (bas kitara), Mitja Stropnik (bobni)

Ime Tinkare Kovač gotovo ne potrebuje veliko dodatnih razlag ali predstavitev. Je ena najbolj uspešnih, znanih in priljubljenih glasbenic v našem prostoru, ki se odlikuje po izjemnih glasovnih zmogljivostih, virtuoznem igranju flavte, karizmatični pojavi in kakovostnih skladbah. Vedno znova prepriča s svojo pristnostjo, priljubljenostjo ter s spoštovanjem in sodelovanjem z velikani glasbe na mednarodnem prizorišču. Ne nazadnje je Tinkara prva slovenska kantavtorica, ki je podpisala pogodbo za multinacionalko EMI in ki je na slovenske odre pripeljala glasbene legende, kot so Ian Anderson, Carlos Nunez, Massimo Bubola ali Robert Plant. Prav tako je edina Slovenka v zgodovini, ki je kot solistka vodila Vatikanski simfonični orkester in na trgu Sv. Petra igrala papežu in skoraj 200.000 obiskovalcem. Letos je s pesmijo »Round and Round« zastopala Slovenijo na Evroviziji v Kopenhagnu.

MUFF

Senidah (vokal), Tadej Kosir (električna kitara), Grega Robic (bas), Dorian Granda (bobni), Miha Gorše (klaviature, spremljevalni vokal)

Muff so enega najbolj opaznih medijskih nastopov zagotovo zabeležili na letošnjem slovenskem izboru za pesem Evrovizije, ko so v superfinalu zasedli drugo mesto.

Na povabilo k sodelovanju so se odzvali s pol leta staro in energično 'Let Me Be (Myself)', ki je le ena od mnogih pesmi, že nekaj časa izbranih in pripravljenih za njihov prvi album. Skladbe ravno te dni dobivajo končno obliko, ko je ena najbolj vročih slovenskih zasedb končno našla čas in se za nekaj dni zaprla v studio, kjer intenzivno snema.

Muff so se na slovenski glasbeni sceni prvič pojavili s pesmijo 'Ti daješ', sodelovali v nekaj odmevnih reklamnih oglasih, navdušili z nekoliko bolj umirjenimi in med poslušalci zelo lepo sprejetimi 'Tvoje moje', 'Povej mi' in 'Naj sije v očeh'. Z zadnjima dinamičnima skladbama - ‘Nov dan’ in 'Let Me Be (Myself)' - pa se predstavljajo s še bogatejšo glasbeno produkcijo, ki jo bo moč slišati tudi na jesenskem prvencu.

Oglej si ">video , 2 , ">3
Obišči spletno stran , 2

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK