• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

petek

27.06.2014

19:30

Jurčkov oder

Koncert

S prijazno pomočjo:




PETER ANDREJ & DEJAN BERDEN

Peter Andrej

Maestro Bojan Adamič je na zavihek Pohorskih poti, ki so leta izšle 1994, napisal: “Zelo težko se bo poslušalec odločil, da bi s pritiskom na gumb zaustavil valovanje in izžarevanje te melanholično, mehko božajoče glasbe, katere edina napaka je ta, da se prekmalu konča”. 

Jure Potokar, pesnik, prevajalec, glasbeni kritik v reviji POLET, 23. junij 2009 o plošči Libero pravi: Prav ta spremljevalna zasedba, ki daje glasbi ravno pravo količino rockovske energije in hkrati tudi bolj prefinjenih zvočnih poudarkov s kontrabasom, čelom in Hammondovimi orglami, je morda najbolj zaslužna, da je nova plošča Petra Andreja nedvomno njegova najboljša doslej in da se lahko enakovredno kosa s tistimi petimi ali šestimi tovrstnimi domačimi ploščami, ki so postale klasike za vse čase.«

Jure Longyka, avtor glasbene oddaje Izštekani na radiu SLO pa ga je na Valu 202 (maja 2005), napovedal: Peter Andrej. Eden najboljših slovenskih kantavtorjev.

Kaj od tega je res se, lahko prepričate le na lastna ušesa!

Dejan Berden

Dejan Berden je profesor glasbe in vrhunski instrumentalist. Njegov glasbeni razpon sega od klasike preko jazza do improvizirane glasbe, prav tako pa je pestro in raznoliko tudi njegovo udejstvovanje na različnih področjih, povezanih z glasbo. Kot pianist, avtor (tudi za gledališče, film...), soavtor, aranžer ali producent je sodeloval pri več kot 100 projektih bodisi solistične bodisi ansambelske narave. 

Oglej si video
Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK