• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

torek

24.06.2014

19:00

Večerov oder


FESTIVALNA DVORANA LENT


Koncert

Priporočamo

PIŠE SE LETO NA LENTU (SRB, SLO)

PRIREDITEV SMO ZARADI NEUGODNE VREMENSKE NAPOVEDI PRESTAVILI V FESTIVALNO DVORANO LENT.

ELVIS JACKSON

David Kovšca – Buda (vokal), Boštjan Beltram – Berto (kitara), Erik Makuc - Slavc (bas kitara), Marko Soršak – Soki (bobni)

Elvis Jackson, prepoznavni po svoji energični mešanici punka, rocka, skaja ter reggae glasbe, so se odločili, da v začetku aprila predstavijo svojo novo, tokrat EP izdajo 7 pesmi. Šaljivi Primorci in Štajerec so zadnje leto intenzivno ustvarjali nove pesmi, v zadnjem obdobju pa so vse tudi že posneli. Pripravljajo se na postprodukcijo, izdajo albuma pa so prestavili na jesen ali zimo 2014. V času, ko se je že tako velika Elvis Jackson družina povečala za še kar nekaj novorojenih članov, se je v zbirki EJ produkcije nabralo namreč nekaj zanimivih posnetkov. Zato pa imamo sedaj novo EP izdajo “Window”, s katero bomo veliko lažje dočakali celoten album.

In kdo bi lahko lepše pričaral pravo poletno vzdušje kot ravno Elvis Jackson. Štirje albumi, več videospotov, preko 900 koncertov in odmerjena doza humorja, poskočnega skaja, reggaeja, rocka, popa, punka in nažganih kitar. Elvis Jackson so bili pri nas doma zasluženo deležni širše medijske prepoznavnosti, na tujem jih poznajo po nepozabnih in atraktivnih nastopih. Posnete so pesmi za novi, peti album, ki bo v marsičem prelomen in vreden pozornosti. Nekaj novih pesmi bodo predstavili in testirali že tokrat. Gleda na odzive na koncertih so Elvis Jackson verjetno najbolj poskočen in energičen živi rock bend v Sloveniji! Tokrat si lahko obetamo nor in nepozaben koncert, saj je festivalsko vzdušje tisto, kjer vedno prevzame večjo množico ljudi pod odrom.

S.A.R.S. (SRB)

Žare (vokal), Lukac (kitara), Djole (bas kitara), Tihi (bobni), Bora (klaviature in harmonika), Pera (trombon in saksofon), Sanja (vokal)

Sveže amputirana roka Satrianija ali krajše S.A.R.S. je bend, ki prihaja iz Beograda in je bil ustanovljen pred slabim desetletjem, v tem času pa so predstavili že štiri izdaje in od »Budjav lebac« dalje tudi ničkoliko hitov.

Glasba skupine S.A.R.S. je svojevrstna kombinacija pop, rock, reggae, hip-hop in blues glasbe, ki se odlično prepleta z elementi tradicionalne srbske folk glasbe. Njihov najprepoznavnejši hit »Budjav lebac« jih je ponesel med zvezde na področju Balkana, kjer tudi redno koncertirajo in polnijo tako klube kot dvorane, na festivalih pa so že prava atrakcija.

Leta 2011 je izšel njihov drugi album »Perspektiva«, sprva samo v elektronski obliki, pesmi z albuma pa ste si lahko brezplačno pretočili z MTV portala, kar je izkoristilo preko 50 000 ljudi. Veliko pozornosti je bil deležen tudi prvi angažiran singel, video z albuma »To rade«.

S.A.R.S. so se v Sloveniji zelo uspešno predstavili najprej kot predskupina ELVIS JACKSON v prepolnih Križankah in si preko poletja zagotovili vrsto uspešnih festivalskih nastopov tako v Sloveniji kot po celotni nekdanji Jugoslaviji, med drugim tudi na velikem odru Exit festivala, Rock Otočca, Schengen festivala in Festivala Lent (Večerov oder), da ne naštevamo manjših festivalov … V letu 2014 pa so se proslavili z novo izdajo ter vrsto razprodanih nastopov, kar trikrat zapored v hrvaški Tvornici, dvakrat v Sofiji, nedavno pa tudi v mariborskem Satchmu, kjer so nastopali dva večera zaporedoma. Zaradi velikega zanimanja se vračajo, tokrat na Festival Lent in Piše se leto obenem, kjer so v preteklosti že navdušili, s tem, da bo letos nastop še bolj poseben in težko pričakovan.

EYESBURN (SRB)

Coyote (vokal, trobenta), Laza (bas), Boske (bobni), Lale (glavna kitara), Đura (ritem-kitar), Dule (bariton saksofon), Vukasin (trobenta, spremljevalni vokal)

Skupina Eyesburn je bila ustanovljena leta 1994. Prvi album, Freedomize, je bil posnet v živo v beograjskem klubu KST. V tem obdobju je skupina igrala pretežno v beograjskih klubih, občasno tudi v klubih drugod po Srbiji. Zaradi menjav članov v skupini so nadaljevali kot trio in začeli raziskovati druge glasbene zvrsti (reggae, dub, drum&bass), s tem pa ustvarili svoj poseben zvok ter mešanico stilov. Število oboževalcev je začelo naglo naraščati in kot rezultat vedno večje popularnosti so bili povabljeni na predvolilno turnejo "IT'S TIME" in "USE IT (your brain)", ki so se je z veseljem udeležili.

V letih 2001 in 2002 so odigrali preko 400 koncertov predvsem v Srbiji, Makedoniji, Bosni in Sloveniji ter postali ena izmed najbolj zanimivih skupin na glasbeni sceni bivše Jugoslavije.

Na začetku leta 2007 je skupina naznanila odmor. Vse je bilo tiho do polovice 2011, ko je Eyesburn javno naznanil, da se vrača z Jelen Top 10 Tour 2011.

Po zelo ugodnih odzivih na ponovno združitev skupine tako s strani kritikov kot tudi občinstva so Eyesburn poskrbeli za novo navdušenje z novim albumom - Reality Check (2013). Po 8 letih od izdaje zadnjega albuma je za Eyesburn napočilo novo poglavje, čas je da preverimo realnost. Reality Check. Peace Metal.

HAPPY OL'McWEASEL

Gregor Jančič (vokal), Primož Zajšek (harmonika), Martin Bezjak (violina), Tine Trapečar (akustična kitara, banjo), Aleš Pišotek (el. kitara), Matej Kosmačin (bas), Aleš Voglar (bobni)

Happy Ol'McWeasel nam bodo še pred izdajo novega albuma ponovno pripravili pravo štajersko-irsko čago. V domačem Mariboru se bodo zglasili še polni energije in moči, med snamanjem novega albuma. In če vemo, da gre za energičen irish-celtic HC-punk-rock bend ter da je recept za njihovo glasbo približno takšen: za osnovo vzameš irsko-keltske tradicionalne pesmi, ko pa jih zmanjka, spiješ liter viskija in napišeš lastno, pomnožiš ritem x10, bradate starce zamenjaš s podivjanimi pijanimi podlasicami in jim za zabavo daš v roke bobne, električne kitare, banjo, harmoniko in violo, vse fino zaliješ z nekaj litri viskija in ... vržeš vžigalico, potem vemo, da bo to nepozabno in noro doživejte.. 

To so tej fantje, katerim se je pesem DANNY BOY kot soundtrack predvajala v epizodi ameriške TV serije The Crazy Ones na dan Sv. Patrika. Glavne vloge pripadajo ameriškemu filmskemu zvezdniku Robinu Williamsu, Sarah Michelle Gellar in mlademu Jamesu Wolku.

Ne, ni jim spremenilo življenja in niso postali zvezde, kot v Sloveniji preveč na lahko izustimo o vsakomer, ki zakoraka pred TV žaromete, z leti na koncertnih odrih in z novimi izkušanjami so postali zgolj boljši, energičnejši in prepričani , da so na pravi poti.

Trenutno skupina zaključuje z ustvarjanjem materiala za prihajajoči album in je ravno pričela z delom v studiju. Mogoče bo kakšen novi komad ali dva moč slišati tudi v živo pravijo fantje iz skupine.

Oglej si video , 2 , 3 , 4
Obišči spletno stran , 2 , 3 , 4

Za ogled dogodka potrebujete dodatno vstopnico.

FACEBOOK