• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

ponedeljek

23.06.2014

22:00

Oder Minoriti - Komedija

Komedija

S prijazno pomočjo:




Priporočamo

Goran Vojnović: TAK SI

Igrata: Tadej Toš, Klemen Slakonja

SiTi Teater BTC in Kreker

Režija: Aleksander Popovski

Kostumi: Tina Pavlović, scena: Urša Vidic, Meta Grgurević, glasbena oprema: Dejan Batoćanin, luč: David Andrej Francky, maska: Luka Mirjan Simšič, partner projekta: Radio Slovenija

TAK SI je nestrpna komedija, ki na navidezno lahkoten način raziskuje, koliko predsodkov se skriva v našem smehu, v našem vsakdanjem neresnem izmenjavanju besed, koliko prikritega sovraštva je v nas in od kod vse to izvira.

Kaj se zgodi povprečnemu taksistu v slovenski prestolnici, ko v njegov taksi sedejo konceptualni umetnik, bivši gej, novopečeni vstajnik, brezposelni panker s kravato, duhovnik brez prakse, italijanski turist in dementni profesor marksizma?

Taksist Roman je nezadovoljen s svojim življenjem, ki ga je zapeljalo v slepo ulico. Ko je zaradi finančne krize ogrožena tudi njegova eksistenca, se potlačene frustracije začnejo dvigovati, na plan pa jih povleče prav drugačnost njegovih naključnih sopotnikov. Konceptualni umetnik, vstajniški čefur, transvestit, brezposelni kravatar, neizkušeni duhovnik, italijanski turist in drugi potniki v Romanovem taksiju iz njega izvabljajo nestrpnost, a tudi vso jezo, žalost, ogorčenje in obup, ki se za to nestrpnostjo skrivajo. Mesto se je dvignilo na noge, na ulicah so protestniki, Roman pa brezciljno kroži naokoli in nima moči, da se jim pridruži. Kakor bi že opustil misel na boljše življenje. A nato mu eden njegovih sopotnikov zaupa, da pozna njegovo veliko skrivnost, in Roman se zbudi.

Predstava traja 90 minut in nima odmora.

Oglej si video
Obišči spletno stran

Za ogled dogodka potrebujete dodatno vstopnico.

FACEBOOK