• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

nedelja

22.06.2014

21:00

Sodni stolp

Koncert

S prijazno pomočjo:




MICHAELA RABITSCH & ROBERT PAWLIK QUARTET (AUT)

Michaela Rabitsch (trobenta, krilovka, vokali)
Robert Pawlik (kitara)
Joe Abentung (kontrabas)
Dusan Novakov (bobni) 

»Voyagers ima vse, kar si lahko želiš od sodobne izdaje s priokusom izven glasbenih lestvic, vroč bend in trdne melodije. Tehnično spretni in umetniško nadarjeni, a kar je še pomembnejše … Voyagers so neverjetno zabavni!«

Ameriška revija Jazzscene je Michaelo Rabitsch, pevko, skladateljico in prvo (ter edino) avstrijsko vrhunsko jazz trobentačico, poimenovala kar sodobna ženska inačica Cheta Bakerja. Skupaj s svojim partnerjem, skladateljem in izjemnim kitaristom Robertom Pawlikom se bosta predstavila z njunim četrtim skupnim albumom Voyagers, ki je nastal po vtisih z njunih turnej po Evropi, Aziji in Afriki. Njune skladbe odsevajo glasbene vtise in zagotavljajo popolnoma raznoliko in razgibano glasbeno doživetje. Prav (ljudske) glasbene prvine različnih držav ali etničnih skupin so tiste, ki so vplivale na skladbe ali služile kot navdih zanje.

Ne glede na to, ali so vključeni afriški ritmi ali pridih flamenka, kubanski ogenj ali balkanski groove, je vsaka pesem nekaj posebnega in nosi tisti edinstven, prepoznaven pečat obeh avtorjev. Nedavne turneje po Maroku, Senegalu, Indiji in Maleziji so botrovale tudi sodelovanju z lokalnimi glasbeniki ter naveze z zahodnoafriškim, arabskim, indijskim in tudi z berberskim glasbenim izrazom. Prav zaradi njunega vodila raznolikost namesto preprostosti nastajajo kompozicije, polne zanimivih elementov in navdiha iz različnih glasb sveta ter tudi prisotnimi nasprotji z glasbeno govorico avtorjev, kar doprinese k ustvarjanju sveže in nove glasbene mešanice.

Oglej si video
Obišči spletno stran

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK