• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

sobota

21.06.2014

21:00

Večerov oder

Koncert

S prijazno pomočjo:




BILBI & DIREKTORJI ● CARPE DIEM

BILBI & DIREKTORJI 

Bilbi (vokal), Peter Dekleva (kitare), Luka Herman Gaiser (bas kitara, kontrabas), Davor Klarič (klaviature), Urban Krč / Sergej Ranđelović (bobni)

Bilbi v hebrejščini pomeni Pika Nogavička - najbolj znana junakinja švedske otroške pisateljice Astrid Lindgren. Pogumno, samostojno in odločno dekle, ki jo odlikujeta neverjetna moč in prav poseben pogled na svet odraslih. Bilbi, ki je nekakšen alter ego Maje Pihler Stermecki, je nadarjena, izobražena avtorica, pevka in igralka, ki si je v mnogih letih nastopanja po nemško govorečih odrih in v muzikalih nabrala ogromno izkušenj. V sodelovanju s skladateljem in glasbenikom Gregorjem Stermeckim je Bilbi ustvarila glasbeni projekt, ki je pravi pisan kalejdoskop življenjskih zgodb, začinjenih z zdravo mero humorja, tragike in samokritičnosti. Njene pesmi zaznamujeta iskren, pripovedni slog in izvirnost jezikovnega izražanja. Z njimi nam predstavlja svet, kot ga vidi Bilbi - poln barv, topline in življenja.

Hvala za vijolice, Kaj pa ti?, Iskrice in Ko tvoja sem še bla so le eni izmed koščkov mozaika Bilbinega sveta, katere je imela slovenska publika priložnost bolje spoznati preko radijskih, televizijskih in internetnih valov. Videospot njene največje uspešnice 'Hvala za vijolice' beleži že več kot milijon ogledov na spletnem portalu Youtube, njena debitantska plošča Drobne Slike pa je požela pohvale stroke in kritikov. Na festivalu slovenske popevke v letu 2011 sta z Gregorjem prejela nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo, leto kasneje pa sta na festivalu EMA s skladbo Konichiwa zasedla drugo mesto. Pod aranžersko in dirigentsko taktirko Tadeja Tomšič so Drobne slike na začetku tega leta dobile tudi Big Band preobleko v sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenija.

Na koncertih odrih jo trenutno spremljajo izvrstni, izkušeni glasbeniki,  združeni pod imenom Direktorji, ki s pridihom svežega vetra naslikajo vse “Drobne slike” in nove skladbe s prefinjeno mero porednosti, nostalgije in rock and rolla stare šole.

CARPE DIEM 

Matevž Vuga (vokal, ritem kitara), Aleš Kolar (bas, vokal), Jure Kolar (tenor saksofon), Rok Drobež (solo kitara, vokal), Miklavž Tacol (klaviature, vokal), Martin Rošer (bobni)

Carpe Diem band je šest članska glasbena skupina, ki izvira iz Celja. Žanrsko jih opiše glasbena zvrst ska-pop-rock, na kratko pa lahko rečemo, da skupina izvaja pozitivno glasbo, všečno najširšemu spektru poslušalcev, avtorskih komadov in znanih priredb v njim edinem »Carpe Diem« stilu.

Njihova besedila so namočena v humor, spet drugič čutijo težo razočaranja. Raztezajo se skozi zgolj odtenkov čutenja, do posteljne akcije. Iz pekočih razočaranj, ki jih bo razumel vsak, ki se je kdaj s strtim srcem sesedel na kavč, vse do življenja polnega “hopsanja” po mestu na dan, ko se splača živeti …

Oglej si video , 2
Obišči spletno stran , 2

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK