• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

petek

20.06.2014

19:30

Dvorana Union

Koncert

S prijazno pomočjo:




URŠKA OREŠIČ, glas, klavir; BARBARA UPELJ, violina

Spored
Francis Lai, Carl Sigman: Where Do I Begin / Kje naj začnem (iz filma Love story / Ljubezenska zgodba)
Claude-Michel Schönberg, Herbert Kretzmer: I Dreamed a Dream / Sanjala sem sanje (iz muzikala Les Misérables / Nesrečniki)  
Urška Orešič Šantavec, Feri Lainšček: Sanje so večne / Dreams Are Eternal
Frederick Loewe, Alan Jay Lerner: Wouldn't It Be Loverly / Ali ne bi bilo nežno (iz muzikala My Fair Lady / Moja plemenita gospa)
Urška Orešič Šantavec, Feri Lainšček: Kako sem jaz / How Was Me*
Andrew Lloyd Webber, Trevor Nunn: Memory / Spomin (iz muzikala Cats / Mačke)
George Gershwin, Ira Gershwin: Summertime / Poletni čas (iz opere Porgy and Bess / Porgy in Bess)
Michael Masser, Gerald Goffin: Do You Know / Ali veš (iz filma Mahogany / Mahagonij) 
Urška Orešič Šantavec, Feri Lainšček: Najino nebo / Our Sky 
Brian May, Queen: Who Wants To Live Forever / Kdo želi živeti večno
Urška Orešič Šantavec, Feri Lainšček: Ej, sreča moja / Ey, Lucky Me*
Urška Orešič Šantavec, Feri Lainšček: Ne vračaj se / Don't Return*
Andrew Lloyd Webber, Tim Rice: Don't Cry for Me Argentina / Ne joči za menoj, Argentina (iz muzikala Evita)         

aranžmaji: Urška Orešič Šantavec         
*Noviteta (krstna izvedba)


URŠKA OREŠIČ ŠANTAVEC
,
rojena 1981 v Mariboru, je leta 2005 z odliko diplomirala iz študija kompozicije in glasbene teorije, leta 2009 iz klavirja, v letu 2011 pa uspešno zaključila še podiplomski magistrski študij glasbene teorije na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V času študija je bila Zoisova štipendistka, za svoje komorne skladbe je leta 2005 prejela študentsko Prešernovo nagrado. Njen skladateljski opus obsega različna solistična, zborovska, komorna in orkestralna dela. Med najpomembnejša dela si šteje: več samospevov in skladb za glas v različnih zasedbah (Zdravica Stari trti, Zgubljena vera…), priredbe slovenske ljudske pesmi (Sem deklica mlada, vesela; Rožce…), Vitis Vinifera – programska glasba o vinski trti, Triton za orkester, Kremenov kamen s sonca za moški oktet, več muzikalnih songov na besedila Ferija Lainščka (Demoni, Afrodita, Biciklin…) idr. Urška Orešič deluje  kot samostojna glasbena umetnica: skladateljica, pianistka, korepetitorka in pevka različnih glasbenih zvrsti. Sodeluje s priznanimi slovenskimi glasbeniki različnih glasbenih zvrsti ter kot hotelska pianistka in pevka bar piano glasbe. Zaposlena je kot profesorica glasbenega stavka in solfeggia na Glasbeni gimnaziji v Celju. 

BARBARA UPELJ
je končala dodiplomski študij violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je študirala v razredu red. prof. Roka Klopčiča, podiplomski študij violine pa je z odliko zaključila na The University of Texas at Austin v ZDA, kjer je študirala pri dr. Eugenu Gratovichu. Prejela je tudi prestižno nagrado Univerze v Austinu za najboljši magistrski recital. Barbara Upelj  je dobitnica več nagrad z mednarodnih tekmovanj, redno pa se udeležuje tudi glasbenih festivalov po Evropi in Ameriki. Mednje spadajo festivali v Rusiji (Sankt Petersburg), Španiji (Burgos), na Portugalskem (Viana do Castelo) in v Texasu, ZDA (Austin). V času študija v Texasu je bila članica String Project-a, organizacije univerze za poučevanje godal in asistentka dr. Eugena Gratovicha. Več let je poučevala violino in godalni orkester na Zasebni glasbeni šoli v samostanu Petra in Pavla na Ptuju, sedaj pa deluje kot samostojna in komorna glasbenica, je članica godalnega kvarteta InQuartet, sodeluje pri projektu Digitalna klasika skupine Ala Fetish ter s skupinami Terrafolk, Avven in mnogimi drugimi. Je soustanoviteljica Dua Fla-Via in ChiliArtQuarteta.


Vstop je možen tudi z abonentsko kartico Orkestrski cikel ali Komorni cikel 2013/2014 Koncertne poslovalnice.

 
Obišči spletno stran

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK