• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

petek

20.06.2014

22:00

Vetrinjski dvor

Stand-up

S prijazno pomočjo:




LONDON CALLING: A NIGHT OF STAND UP COMEDY (GBR)

Dana Alexander

Ena najbolj smešnih kanadskih žensk brez dlake na jeziku je spakirala kovčke in zdaj živi v Veliki Britaniji. Rojena v glavnem mestu province Alberta, Edmonton, se je preko Vancouvra preselila v Toronto, kjer je že zelo mlada začela nastopati v klubu Yuk Yuk in hitro postala stalnica v klubih komedije zahodne Kanade, kjer je nastopala zadnjih 8 let. Kasneje je nastope razširila in jo je bilo mogoče poslušati po celi Kanadi. Now Magazine jo je leta 2006 izbral med »Največja odkritja« in njen nastop naslednje leto vključil med 10 najboljših stand-up nastopov v letu  2007. Z lahkoto jo lahko uvrstimo med najboljše vzhajajoče mlade komičarke v Kanadi.

Predstavljajo jo kot “divjo, mladostno” in “skoraj revolucionarno”. Dana svoje zamisli črpa iz svojega raznolikega življenjskega stila, v njih pa vključuje prav vse - od njenih gejevskih prijateljev od njene nore jamajške družine. Kot edina črnka v kanadskih stand-up krogih prinaša osvežujočo spremembo na komedijantsko sceno, medtem ko jo njene domače senzibilnosti prikupijo širokim krogom občinstva. To je stand-up komičarka, ki je res ne želite zamuditi.

Marcus Ryan

Stalni popotnik Marcus Ryan je nadarjen pripovedovalec zgodb z naravnim nagnjenjem do komičnega, ki je gostoval na tolikih festivalih in v tako številnih klubih, da je težko reči, kje je te dni doma.  Najbolj doma je zagotovo na odru. S svojo zadržano, a vendar vključujočo odrsko prezenco Marcus očara svoje občinstvo s popotnimi zgodbami in ostrim umom.  Ni slabo za Fanta iz Wonthaggija.

Čeprav že vrsto let živi v Veliki Britaniji, je v Avstraliji rojeni Marcus začel svojo kariero v Melbournu in brusil svoje veščine v lokalnih klubih, nato pa kronal svoje nastope s prodorom med finaliste v surovem stand-upu na tekmovanju mladih obrazov leta 2003 in istega leta dobil vabilo na spremljevalni program edinburškega festivala. Sledil je izbor za Comedy Zone 2004. V letu 2005 nastopil na glavnih stand-up festivalih v Melbournu, Hobartu, Montrealu in ponovno v Edinburgu, kjer so ga povabili na stand-up festival v Vancouvru, na nastop med Vzhajajočimi zvezdami.

Yianni Agisilaou

Yianni nastopa kot glavni komik večera po celem svetu. Njegov um je oster kot ginsu nož. Njegova sposobnost za predstavo bistrega, vendar razumljivega humorja v kombinaciji  z improviziranjem s čimer koli, kar mu občinstvo ponudi, naredita njegov nastop resnično unikaten. Yianni redno nastopa v enournih točkah na spremljevalnih prireditvah edinburškega in melbournskega festivala komedije. Na spoštovani profesionalni stand up spletni strani Chortle so zapisali, "da moraš biti resnično vešč, da spraviš skupaj nastop iz tako enostavnih zamisli " in da gre za "oster družbeni komentar, ki ga lahko primerjamo z Woodyjem Allenom".

Yianni se pojavlja v številnih televizijskih oddajah, vključno z ITV-jevim "Vzemite Mika" in ABC-jevo "Surovo komedijo" (Avstralija). 

“Sijoče inteligenten in zelo smešen” mož (Chortle) je skozi trdo delo in zelo kakovostne nastope zbral občudovanja vreden seznam dosežkov v komediji. Njegov napeti nastop, oster improvizacijski um in veščina gladkega nadzora občinstva imajo za posledico, da je po njem kot povezovalcu veliko povpraševanje v klubih in na dogodkih v podjetjih po celem svetu.

"Vešče oblikovana ura čudovito smešnih družinskih anekdot, povedanih s šarmom in strastjo." Time Out

“Magična ura nesentimentalne, toda globoke, občutljive komedije." Chortle

"Bili smo priče fenomenu – odlično tempiranemu in izvedenemu dogajanju na odru, vendar v celoti spontanemu in nenačrtovanemu. To je nekaj izrednega." Beat Magazine (Avstralija)

 

Oglej si video , 2
Obišči spletno stran , 2 , 3 , 4

Za ogled dogodka potrebujete Lento ali dnevno vstopnico.

FACEBOOK