• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
PROGRAM

petek

20.06.2014

12:00

Oder Art kamp

Ples

KULTURNI DNEVNIK - zaključna prireditev

Narodni dom Maribor 

Ob zaključku sezone so naši Kulturni dnevniki izpolnjeni z opisi vtisov in doživetij. Spoznali smo različne ustanove, njihove programe in ustvarjali, naučili smo se tudi kulturnega obnašanja, zato bomo na zaključni prireditvi prejeli priznanje in kulturno značko.

 Za nagrado pa bomo vsem udeležencem podarili še zelo zanimivo predstavo, v izvedbi Plesne izbe Maribor, pozdravili pa bomo tudi enega najbolj priljubljenih pisateljev za mlajše (Košarkar naj bo!, Pozor, pravljice, knjige o Petru Nosu), Primoža Suhadolčana. Njegove knjige so večkrat prejele priznanje Moja najljubša knjiga.

Kulturni dnevnik je projekt, ki želi vzpodbuditi osnovnošolsko mladino k lastnemu ustvarjanju. Skozi brezplačne obiske kulturnih ustanov, doživetja kulturnih dogodkov, srečanja in pogovore z ustvarjalci in umetniki smo v sezoni 2013/14 učencem omogočili, da bolje spoznajo poklice v kulturi, procese nastajanja predstav, delovanje in zgradbo kulturne ustanove. V ustvarjalnih delavnicah so se sami poskusili v vlogi ustvarjalca.
 Bistvo Kulturnega dnevnika je kulturna vzgoja, katere pomemben del in eden od temeljnih ciljev je vzgajanje kritičnega in občutljivega gledalca, poslušalca in morda bodočega so-ustvarjalca kulturnih dogodkov.
 Program je namenjen učencem 2. in 5. razreda. Navezuje se na učne načrte za osnovno šolo pri različnih predmetih (glasbena vzgoja, likovna vzgoja, slovenščina, spoznavanje okolja, družba) in jih dopolnjuje.

-------

Program Plesne izbe Maribor:

Ples je umetnost, ki ga v Plesni izbi Maribor na ustvarjalen in kreativen način posredujejo mladim z namenom, da postane ples več kot samo ljubiteljska dejavnost. Vsako leto se člani Plesne izbe udeležijo regijskih, državnih in mednarodnih plesnih revij. Koreografije, ki se bodo predstavile sedaj, so se tovrstnih revij udeležile v tem šolskem letu. Posebej ponosni smo na avtorske solo plese, ki so sad znanja, truda in domišljije plesalke ali plesalca, ki ga tudi zapleše. S svojimi solo plesi so se naši člani udeležili Državnega tekmovanja Opus 2014 in Mednarodnega tekmovanja v Celju.



POLETNI PLESNI MOZAIK

1. ČASOPISNI MOLJI
Plešejo: Moderni ples 2+3
Mentorica in koreografinja: Tanja Verglez 

2. LOVILKA SANJ
Pleše: Lana Pavšič
Avtorski solo ples
Mentorica: Mojca Kasjak

3. ZAKAJ
Pleše: Moderni ples 4
Mentorica in koreografinja: Mojca Kasjak

4. LET
Pleše: Pia Lavuger
Avtorski solo ples
Mentorica: Mojca Kasjak

5. PRIJATELJSTVO
Pleše: Sodobna 1
Mentorica in koreografinja: Mojca Kasjak

6. SVING
Plešejo: Moderni jazz nadaljevalci
Mentorica in koreografinja: Ana Benkovič 

7. DUEL
Pleše: Vito Vidovič Bintchende
Avtorski solo ples
Mentorica: Ana Benkovič

8. SI MOJA SREČA TI?
Pleše: Vanja Kolanovič
Avtorski solo ples
Mentorica: Nina Milin 

9. KO VOLK SREČA LUNO
Plešeta: Tina Drobnič in Vito Vidovič Bintchende (Moderni jazz intenziva)
Mentorica in koreografinja: Ana Benkovič

 

Ogled dogodka je brezplačen.

FACEBOOK