• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIA
  • MAIN PRINCIPAL SPONSOR
    NKBM
PROGRAMM

Montag

23.06.2014

19:30

Konzert

With the kind help of:




METOD SIRONIĆ, flute, DAMJAN BUČIĆ, guitar (CRO)

Spored

Johann Sebastian Bach: Sonata v E-duru BWV 1035

Johann Jakob Froberger:Tombeau sur la mort de Mr. Blancheroche FbWV 632
Toru Takemitsu: Voice
Franz Schubert: Sonata D821 - „Arpeggione“ 

Ravi Shankar: L'aube Enchantée sur le Raga „Todi“

METOD SIRONIĆ  je svoje glasbeno izobraževanje pričel na osnovni in nato na srednji glasbeni  šoli Ivana Matetića Ronjgova v Reki na Hrvaškem. Maturiral je leta 1997 v razredu prof. Davorja Bušića in še istega leta pričel študij na Visoki šoli za glasbeno umetnost Ino Mirkovič v Lovranu, v razredu prof. Tadea Coelha. Od tretjega letnika je nadaljeval v razredu eminentnega francoskega flavtista in pedagoga, prof. Pierre-Yvesa Artauda, kjer je  leta 2002 je z odliko diplomiral. Nato se je intenzivno posvetil koncertiranju po vsej Hrvaški, v Italiji, Sloveniji, na Madžarskem, Češkem in v Nemčiji. Leta 2001 je odigral zelo opažen recital v Parizu s francoskim pianistom Christophom Bukudjanom. Leta 2013 se je vpisal na podiplomski študij flavte na glasbeni šoli Ecole Normale de Musique v Parizu v razredu prof. Pierre-Yvesa Artauda in študij komorne glasbe v razredu prof. Nine Petarčes kot štipendist fundacije Zaleski Stichting ter s pomočjo mesta Reke. Leta 2004 je na tej ustanovi nadaljeval študij kot štipendist fundacije Albert Roussel. S Francoskim orkestrom flavt (OFF) se je udeležil turneje po Hrvaški, kjer je nastopil kot solist in v duu s Pierre-Yvesom Artaudom. Leta 2005 je v Parizu nastopil z orkestrom Pro Arte pod taktirko maestra Daniela Stirna. Po uspešno opravljenem podiplomskem študiju se je posvetil pedagoškemu delu in poleg solističnih nastopov našel svoje glasbeno poslanstvo tudi v komponiranju. Za svoje glasbeno udejstvovanje  je prejel številne nagrade; na državnem tekmovanju mladih glasbenikov, na mednarodnem tekmovanju “Jeuness Musicales“ v Bukarešti, na mednarodnem tekmovanju Lions Forum European Musical Competition  v Antaliji v Turčiji, na mednarodnem tekmovanju UFAM u Parizu idr.

DAMJAN BUČIĆ, mladi reški kitarist, je končal osnovno in srednje glasbeno izobraževanje na glasbeni šoli I. M. Ronjgova v razredu prof. Antonia Mrčele, nadaljeval pa ga je na glasbeni akademiji v Zagrebu v razredu prof. Istvána Römera kot štipendist mesta Reke in Primorsko-goranske županije. Diplomski študij je z odliko končal leta 2008 in z uspešnim diplomskim koncertom pridobil naziv profesorja kitare in magistra glasbe. Svoje umetniško izpopolnjevanje je nadaljeval na raznih mojstrskih tečajih pri eminentinih svetovnih kitaristih in pedagogoih kot so Carlo Marchione, Zoran Dukić, Pavel Steidel, Costas Cotsiolis, Marco Tamayo, Marcin Dylla, Paolo Pegoraro idr. Poleg solističnih nastopov redno sodeluje tudi v različnih komornih zasedbah kot so kvartet kitar, duo z violino in flavto ipd. Glasbeno izobraževanje je nadaljeval na kitaristični akademiji Francisco Tarrega v  Pordenonu v Italiji pri priznanem prof. Paolu Pegoraru, kjer je leta 2013 uspešno zaključil svoj mojstrski študij. Igra na kitari izdelovalca kitar Petra Mtoušeka iz Češke, del koncerta pa na kitari N. G. Riessa iz leta 1840, ki jo je izdelal Jan Tulaček.


Vstop je možen tudi z abonentsko kartico Orkestrski cikel ali Komorni cikel 2013/2014 Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor.

 

Für den Besuch dieser Veranstaltung benötigen Sie eine Lenta oder Tageskarte.

FACEBOOK