• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIA
  • MAIN PRINCIPAL SPONSOR
    NKBM
PROGRAMM

Samstag

21.06.2014

19:30

Konzert

With the kind help of:




VOX ARSANA

Teja Letonja, sopran
Ana Delin, mezzosopran
Mladen Delin, tenor
Samo Ivačič, bariton

Spored
Erskine Hawkins, Buddy Feyne: Tuxedo Junction / Križišče Tuxedo
Bronisław Kaper,  Ned Washington: Green Dolphin Street / Ulica zelenega delfina (iz istoimenskega filma)
Bart Howard: Fly Me To The Moon / Ponesi me na Luno
Jure Robežnik, Gregor Strniša: Orion
Mojmir Sepe, Gregor Strniša: Zemlja Pleše
Richard Rodgers, Oscar Hammerstein II: My Favorite  Things / Najljubše stvari (iz muzikala Moje pesmi moje sanje)
Harold Arlen, E. Y. Harburg: Somewhere Over the Rainbow / Nekje za mavrico (iz filma Čarovnik iz Oza)
Guy Wood, Robert Mellin: My One and Only Love / Moja in edina ljubezen
Jorge Ben: Mas que Nada / Niti slučajno
Hoagy Carmichael, Mitchell Parish: Stardust / Zvezdni prah
Milton DeLugg, Willie Stein: Orange Colored Sky / Oranžno nebo
Louis Prima : Sing Sing Sing / Poj, poj, poj 

Aranžmaji: Samo ivačič in Mladen Delin


TEJA LETONJA je glasbeno pot začela z učenjem klavirja na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj. Leta 2009 je zaključila solo petje pri profesorju Samu Ivačiču in za svoj samostojen koncert slovenskih samospevov, opernih arij, gospelov in slovenskih ljudskih pesmi od Mestne občine Ptuj prejela posebno priznanje za mlado ustvarjalko na glasbenem področju. Trenutno zaključuje študij prava na Pravni fakulteti v Mariboru in se hkrati izobražuje v jazz petju. Aktivno sodeluje na seminarjih pri pevskih pedagogih svetovnega kova v Evropi in ZDA (Kim Nazarian, Darmon Meader, Jeremy Bruce, Lela Kaplowitz, Nataša Nahtigal in drugi). Ustvarja samostojne glasbene projekte ter sodeluje v glasbeno-plesnih predstavah.

Po končani nižji glasbeni šoli iz klavirja, se je ANA DELIN v petju začela izpopolnjevati v Glasbeni Matici Maribor. Kasneje se je vpisala v pevski razred prof. Alenke Krnjak Češarek na Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor, nato pa študij petja nadaljevala pri prof. Samu Ivačiču. Aktivno sodeluje na seminarjih pri pevskih pedagogih svetovnega kova v Evropi in ZDA (Lauren Kinhan, Kim Nazarian, Darmon Meader, Judy Niemeck, Jeremy Bruce, Amy London, Badiene Magaziner, Lela Kaplowitz in drugih). Prav tako je profesorica pedagogike in teologije ter specialistka za pomoč z glasbeno umetnostjo. Kot vokalistka je sodelovala v mnogih glasbenih projektih, kot so Ars Tango, Smile Quartet, Twisted Project … 

SAMO IVAČIČ je diplomiral najprej na oddelku za glasbeno pedagogiko Pedagoške fakultete v Mariboru, nato pa je na Akademiji za glasbo v Ljubljani študiral petje in z odliko diplomiral v razredu prof. Irene Baar. Aktivno je sodeloval na različnih mednarodnih pevskih šolah in seminarjih. Kot pevski solist je nastopal po raznih krajih Slovenije in v tujini ter sodeloval z različnimi komornimi zasedbami in orkestri. Danes se intenzivno posveča predvsem sodobnemu jazzovskemu vokalu (redno izpopolnjevanje pri Kim Nazarian - NYV) in kot pevec sodeluje v različnih glasbenih projektih. Poleg tega deluje kot pianist, dirigent, skladatelj in aranžer. Njegove priredbe v svoj repertoar vključujejo številne slovenske in tuje vokalne skupine in zbori. Kot pevski pedagog deluje na Glasbeni šoli Karol Pahor na Ptuju ter vodi različne pevske seminarje.

Pianist, vokalist, producent in aranžer MLADEN DELIN, je diplomiral na glasbeni akademiji v Banja Luki, smer klavir in Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer glasba. Izpopolnjeval se je v Beogradu, Londonu in Parizu in opravljal specialistični študij pri ruskem pianistu Konstantinu Boginu na Akademiji Sv. Cecilije (Bergamo, Italija). Pevsko pot je začel pri Ondini Otti Klasinc in Dragici Kovačič (Pedagoška fakulteta v Mariboru), Nataši Nahtigal (Slovenija), Judy Niemeck (Berlin) in Leli Kaplowitz (Hrvaška). Študij petja, klavirja in aranžiranja je nadaljeval v ZDA, kjer se je izpopolnjeval pri NEW YORK VOICES (dvakratni dobitniki nagrade grammy), Amy London (New School of Music, New York), Dave Frank (Berkley, Boston), Badiene Magaziner (New York), Jeremy Bruce (Los Angeles). Koncertiral je v Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini (Banja Luka, Sarajevo), Italiji (Rim, Bergamo), Franciji (Pariz), Veliki Britaniji (London) in ZDA (Ohio, New York, Indianapolis). Redno sodeluje s priznanimi umetniki kot so Stefan Milenkovich, New York Voices, Konstantin Bogino, Big band HRT, Big band DOM, Toti Big band Maribor in drugimi.

Vstop je možen tudi z abonentsko kartico Orkestrski cikel ali Komorni cikel 2013/2014 Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor.

Visit video
Homepage besuchen

Für den Besuch dieser Veranstaltung benötigen Sie eine Lenta oder Tageskarte.

FACEBOOK